Βεβαιότητα Βουλγαράκη για δύο ακόμη τετραετίες

Βεβαιότητα Βουλγαράκη για δύο ακόμη τετραετίες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προεκλογικούς τόνους κινήθηκε και η ομιλία του υπουργού Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη, που προδιέγραψε ότι τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ είναι τόσα πολλά που το πρόβλημα για τη Ν. Δ. δεν θα είναι ούτε στις επόμενες ούτε καν στις μεθεπόμενες εκλογές. Ο υπουργός Πολιτισμού έκανε μία εφ’ όλης της ύλης ομιλία, κάνοντας λόγο για μία «τίμια σχέση» που υπόσχεται η Ν. Δ. στους πολίτες. Για παράδειγμα, τόνισε, τίμια σχέση για την εκπαίδευση είναι να συμμετέχεις στον διάλογο, να μην κρύβεις από τους φοιτητές την αξία που έχουν τα πτυχία τους, να μη συντάσσεσαι με αυτούς που αρνούνται την αξιολόγηση. Τίμια σχέση είναι να μη δημιουργείς στρατιές ομήρων, αλλά να τακτοποιείς αυτούς που άφησε έκθετους η προηγούμενη κατάσταση.

Αναφερόμενος στον Πολιτισμό, ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Ιούλιο θα παραδοθεί το Μουσείο της Ακροπόλεως, ενώ μέσα στους πρώτους μήνες του 2007 θα κατατεθούν νομοσχέδια για τη δημιουργία ειδικής μονάδας προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς κατά της αρχαιοκαπηλίας, για το Κέντρο Εθνικού Θεάτρου και Χορού και για την Ακαδημία Τεχνών.

«Με λόγους και πασαλείμματα πολιτισμός δεν γίνεται», ήταν η κριτική του αρμόδιου τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Τ. Χυτήρη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Βουλγαράκης αναλίσκεται απλώς σε δημόσιες σχέσεις, ενώ καταρρέει η πολιτιστική υποδομή και δεν υπάρχουν νέα επιχειρησιακά σχέδια.

Στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας, το Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Εκσυγχρονισμού 2006-2010 (ΕΜΠΑΕ), αναφέρθηκε διεξοδικά μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Βαγ. Μεϊμαράκης. Οπως ανέφερε, «στόχος του ΥΠΕΘΑ είναι η μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση των αμυντικών δαπανών κάτω του 3% και των εξοπλιστικών δαπανών κάτω του 1% του ΑΕΠ». Ακόμα σημείωσε ότι το ΕΜΠΑΕ «είναι εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις της Μελλοντικής Δομής Δυνάμεων και κινείται απόλυτα εντός των εγκεκριμένων από το ΚΥΣΕΑ Ετήσιων Οροφών Πιστώσεων». Υλοποιούμε τα αναγκαία προγράμματα, που έχουν επιλεχθεί με σαφείς και διαφανείς διαδικασίες από τα αρμόδια θεσμικά όργανα των Κλάδων. Καταλήγοντας είπε ότι «σημαντικό στόχο μας με το νέο ΕΜΠΑΕ αποτελεί η σταδιακή απεξάρτηση της Ελλάδας από πηγές του εξωτερικού με ενίσχυση της αμυντικής μας βιομηχανίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή