Πρόωρες εκλογές βλέπει ο Βενιζέλος

Πρόωρες εκλογές βλέπει ο Βενιζέλος

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σενάρια εκλογών» πίσω από την πόλωση του πολιτικού κλίματος διείδε, στην ομιλία του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, ρίχνοντας και ο ίδιος νερό στον μύλο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Ο κ. Καραμανλής προετοιμάζει σενάριο εκλογών για την άνοιξη, δεν λέω ότι θα το εφαρμόσει, αλλά θέλει να το έχει έτοιμο καλού – κακού», επεσήμανε το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη χθεσινή αναφορά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για ενδεχόμενη αδυναμία προώθησης των μεταρρυθμίσεων. «Γιατί δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά της η πανίσχυρη, κοινοβουλευτικά, κυβέρνηση», αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος για να απαντήσει ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν αναζητεί συναίνεση αλλά συνενοχή».

Ο πρώην υπουργός πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση, εξαπολύοντας πολύπλευρη επίθεση στην κυβέρνηση και καταλήγοντας ότι «ακόμα και το ΠΑΣΟΚ του 2004, χωρίς τα μηνύματα της κοινωνίας, θα είχε παράξει πολύ περισσότερο έργο». Για άλλη μια φορά, σχόλια επεφύλασσε και για το εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη.

Αναγνώρισε ότι τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει η εξαγορά της τουρκικής FinansBank, η πώληση της Εμπορικής ή «πού θα πάει ο ΟΤΕ», θέματα που αποτέλεσαν κορωνίδες της αντιπολιτευτικής ρητορικής του ΠΑΣΟΚ, και προσέθεσε ότι «η αποτυχία των κυβερνήσεων Καραμανλή δεν αρκεί ως πλήρης επιχειρηματολογία για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος». Κατέληξε, ωστόσο, ότι ο πρωθυπουργός θα οδηγηθεί απολογούμενος στις εκλογές και όχι ως «παρθένος διεκδικητής της εξουσίας από τις αναμνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

«Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνουμε εκλογές, ας τις ζητήσει και ο πρωθυπουργός θα σταθμίσει το συμφέρον της χώρας, δεν αποκλείεται να ανταποκριθεί στην πρόκληση και το 2007 μπορεί να είναι θαυμάσια το έτος της εκλογικής αναμέτρησης», ήταν η άμεση απάντηση του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε την ομιλία Βενιζέλου ως «την πιο καλά αρθρωμένη εκδοχή του μηδενιστικού λόγου του ΠΑΣΟΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή