Πυρ ομαδόν κατά κυβέρνησης από τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Πυρ ομαδόν κατά κυβέρνησης από τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέατρο του παραλόγου χαρακτήρισε τη διεξαχθείσα συζήτηση ο κ. Θ. Πάγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι όλοι γνωρίζουν πως ο προϋπολογισμός αυτός δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, με δεδομένο ότι το αργότερο το φθινόπωρο θα γίνουν εκλογές κι η κυβέρνηση απλώς θα ανανεώσει τις υποσχέσεις της. Εκρινε πάντως ότι ο προϋπολογισμός δεν έχει αναπτυξιακή δυναμική, δεν προνοεί για δίκαιη κατανομή της συνολικής προσπάθειας και δεν προσφέρει δίχτυ ασφαλείας μέσω των κοινωνικών παροχών.

«Οι μεγάλοι χαμένοι της 3ετίας είναι η νέα γενιά. Η νέα γενιά του delivery και των 500 ευρώ, η γενιά που δεν μπορεί να ονειρευθεί, καθώς εσείς επιβάλατε στην αγορά ένα καθολικό καθεστώς ανασφάλειας και φόβου» υποστήριξε η κ. Αννα Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Χρ. Παπουτσής έκανε λόγο για προϋπολογισμό αναδιανομής υπέρ των ολίγων και μείωσης των εισοδημάτων που οδηγεί στον υπερδανεισμό και την αγορά σε αδιέξοδο. Για χειμαζόμενη και πολλαπλώς συμπιεζόμενη μεσαία τάξη που οδεύει τα τελευταία χρόνια προς τον χώρο των νεοπτώχων μίλησε ο κ. Γερ. Αρσένης, προσθέτοντας ότι το κεντρικό ζήτημα που προκύπτει από την εφαρμοζόμενη πολιτική είναι η άνιση μεταχείριση ανάμεσα στα εισοδήματα από εργασία και τα εισοδήματα από κέρδη κεφαλαίου.

«Η αντιποίηση ιδεολογίας κατέρρευσε, οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν, η απογραφή καταγράφηκε ως οδυνηρό κόστος για τη χώρα και οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν σκέτη προπαγάνδα χωρίς πραγματικό αντίκρισμα», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Χ. Καστανίδης.

Ο λαός θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι επόμενες εκλογές θα έχουν καθαρά ταξικό χαρακτήρα, υποστήριξε ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη Ν.Δ. ταξικό αντίπαλο. Ο ίδιος είπε ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες μέρες, όπως κατέδειξε και το ευρωβαρόμετρο. Εκτός από απογοήτευση, τόνισε, ο λαός διακατέχεται και από απελπισία, αφού η κυβέρνηση όχι μόνον δεν πραγματοποίησε τα όσα υποσχέθηκε, αλλά αντιθέτως με την πολιτική της δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή