ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρεις αποχαιρετισμοί από βουλευτές και οι προβλέψεις Ανδρουλάκη για τα πρόσωπα του 2007

– Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα αποχαιρέτησαν τη Βουλή μετά τις ομιλίες τους και εν όψει της αναλήψεως των νέων καθηκόντων τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Ανδ. Φούρας, που εξελέγη δήμαρχος Πατρέων, και η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη, που εξελέγη νομάρχης Ηρακλείου. Ο κ. Φούρας εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και τους προέδρους της Βουλής.

– Τιμήσατε το Κοινοβούλιο με τη σεμνότητά σας, του απάντησε ο προεδρεύων κ. Ι. Τραγάκης. Στη θέση του κ. Φούρα ορκίσθηκε η γνώριμη στο Κοινοβούλιο κ. Μαρία Θωμά. Με έκδηλη συγκίνηση αποχαιρέτησε τη Βουλή και η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη: «Ολα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να λειτουργήσω ευσυνείδητα και με όλες τις δυνάμεις μου για το νομό».

– Θα μας λείψει η Βαγγελιώ μέσα από τη Βουλή, θα μας λείψει άλλη μία πολύ δυναμική γυναίκα», απάντησε η κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά. «Εχουμε λίγες γυναίκες στο Κοινοβούλιο, αλλά λέαινες», πρόσθεσε ο κ. Π. Δούκας.

– Με γλυκά αποχαιρέτησε τους δημοσιογράφους ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. «Σας ευχαριστώ, φίλοι, για τη συνεργασία», είπε συγκινημένος αλλά και αισιόδοξος για τη νέα περιπέτεια που ανοίγεται μπροστά του. Ξεχώρισαν οι κουραμπιέδες με κακάο που κέρασε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

– Ο Γ. Παπανδρέου και η υποψήφια των Γάλλων Σοσιαλιστών για την προεδρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ θα είναι τα πρόσωπα του νέου έτους, προεξόλφησε ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης. «Το 2007 θα είναι ενδιαφέρουσα χρονιά, καθώς θα έχουμε εκλογές σε Ελλάδα, Τουρκία και Γαλλία και σε δύο από τις τρεις περιπτώσεις νικητές θα είναι οι προοδευτικοί», εκτίμησε και πρόσθεσε: «Η συζήτηση είναι εθιμικού χαρακτήρα, θυμίζει τον αγιασμό των υδάτων, μόνον που εδώ δεν υπάρχει η προσδοκία της θείας χάριτος!».

– Από την πολυήμερη συζήτηση, δεν έλειψαν και οι στιγμές που σκόρπισαν γέλιο. «Μην πάτε στη Μητρόπολη την Πρωτοχρονιά, γιατί ο κόσμος μπορεί να σας περάσει για υπουργούς», προέτρεψε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής της Ν. Δ. Σταύρος Δαϊλάκης, ενώ λίγη ώρα αργότερα, όταν ο πρόεδρος τον καλούσε να ολοκληρώσει, ζήτησε λίγο χρόνο και από την ομιλία του… 2007.