Αν. Παπαληγούρας: H κάθαρση στη Δικαιοσύνη θα ολοκληρωθεί

Αν. Παπαληγούρας: H κάθαρση στη Δικαιοσύνη θα ολοκληρωθεί

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μαχαίρι έχει φθάσει βαθιά και θα φθάσει ακόμη βαθύτερα, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρας, αναφερόμενος στο θέμα της κάθαρσης και επισήμανε ότι ήδη 90 δικαστές πληρώνουν είτε με παύση, είτε με προσωρινή αργία, ή πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις τα επίχειρα της επιορκίας τους. Ο υπουργός είπε ότι αποδίδουν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης και προχωρούν οι διαδικασίες για την αποσυμφόρηση των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς σε λίγες εβδομάδες θα παραληφθούν οι νέες φυλακές Δομοκού και Γρεβενών, ενώ στους πρώτους μήνες του 2007 θα περατωθούν οι φυλακές Σερρών και η νέα γυναικεία φυλακή Ελαιώνα Θηβών.

Ο κ. Μαν. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να παραχωρηθούν σε ιδιώτες εμπορευματικοί σταθμοί στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης. «Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν δημόσιοι οργανισμοί που κάποιοι πληρώνονται με 12.000 ευρώ το μήνα», αναρωτήθηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, που επισήμανε τον κίνδυνο να μετεξελιχθεί ο ΟΛΠ σε νέα Ολυμπιακή. Ταυτόχρονα επιχείρησε ανοίγματα προς τους λιμενεργάτες, κάνοντας λόγο για προγράμματα συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο των λιμανιών αλλά και για δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης όσων το επιθυμούν ενώ επανέλαβε ότι δεν απειλούνται εργασιακές σχέσεις, αμοιβές και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την αισιοδοξία της για την πορεία του Τουρισμού εξέφρασε η αρμόδια υπουργός κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, εκτιμώντας ότι φέτος θα αγγίξουμε από πλευράς αφίξεως ξένων τουριστών τον αριθμό ρεκόρ των 16 εκατ. με έσοδα 12 δισ. ευρώ, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος είναι να καταγραφούν δύο τουρίστες ανά Ελληνα πολίτη. Στους στόχους του επόμενου έτους παρουσίασε τη διαμόρφωση του προτύπου «αστεροποίησης» βάσει του οποίου θα καταταγούν τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, την ολοκλήρωση του Δορυφόρου Λογαριασμού, ώστε να είναι μετρήσιμη η συνεισφορά του κλάδου στην οικονομία και τα πρώτα συγκροτημένα σχέδια στρατηγικής μάρκετινγκ με όλους τους σύγχρονους και ανταγωνιστικούς για τη χώρα μας προορισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή