Η κλεψύδρα των εκλογών άρχισε να μετράει

Η κλεψύδρα των εκλογών άρχισε να μετράει

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προεκλογική τροχιά εισέρχεται η χώρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού 2007, από τη συζήτηση του οποίου διεφάνη ότι το 2007 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έτος εκλογών. Παρά το ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι η ρήση του πρωθυπουργού πως «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, όταν ολοκληρώσουμε το έργο μας», ήταν επιβεβαιωτική της βούλησής του να εξαντλήσει την τετραετία, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως ο κ. Καραμανλής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού.

Προς επίρρωσιν των εκτιμήσεών τους, οι παραπάνω πηγές αναφέρουν ότι το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης έχει ολοκληρωθεί με εξαίρεση τη συνταγματική αναθεώρηση, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο και τις αλλαγές στα ΑΕΙ. Πιθανολογούν δε ως προσφορότερο χρόνο για προσφυγή στις κάλπες την άνοιξη ή το προσεχές φθινόπωρο. Στην εκτίμηση, εξάλλου, ότι η χώρα οδεύει προς εκλογές στο τέλος Απριλίου συγκλίνει και η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή