Στην Παιδεία η πρώτη μάχη του 2007

Στην Παιδεία η πρώτη μάχη του 2007

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χώρος της εκπαίδευσης θα είναι το πρώτο μεγάλο μέτωπο που θα ανοίξει κατά το νέο έτος και η έκβασή του θα κρίνει τόσο τις πολιτικές εξελίξεις όσο και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Η αρχή θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου, ημέρα που θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να καταστεί δυνατή η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Την ίδια περίοδο έχουν προγραμματιστεί σειρά κινητοποιήσεων από τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και φοιτητές, που αντιδρούν σε αυτή την προοπτική.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, θα ακολουθήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ (αξιολόγηση, άσυλο, εκλογή πρυτάνεων με καθολική ψηφοφορία), που προκαλεί επίσης σωρεία αντιδράσεων. Από την έκταση και την ένταση των αντιδράσεων αυτών, εξαρτάται αν το κυβερνητικό επιτελείο αποφασίσει πρόωρες εκλογές την άνοιξη, ζητώντας την ανανέωση της λαϊκής εμπιστοσύνης για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ή θα ολοκληρώσει τις αλλαγές στην εκπαίδευση και θα ακολουθήσει η προσφυγή στις κάλπες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή