Εξηγήσεις Μηλιάκου για τις επενδύσεις

Εξηγήσεις Μηλιάκου για τις επενδύσεις

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα εκρηκτικής αντιπαράθεσης που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε διακοπή της συνεδρίασης έγινε η εξέταση του διοικητού της Αγροτικής Τράπεζας κ. Δ. Μηλιάκου. Παρά το γεγονός ότι στη μόλις προ εβδομάδος πρώτη εξέταση του κ. Μηλιάκου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, είχε γίνει αναφορά στην αγορά από την ΑΤΕ ομολόγου από τη διεθνή επενδυτική εταιρεία Goldman Sachs, στο οποίο μετέχει και η Νorth Asset Management και το ΠΑΣΟΚ δεν το σχολίασε τότε, χθες η αξιωματική αντιπολίτευση «πανηγύρισε» στη σχετική παραδοχή του κ. Μηλιάκου. «Εγώ είχα απέναντί μου ως αντισυμβαλλόμενο και εγγυητή την Goldman Sachs, τι σχέση έχει να είναι στο ομόλογο και ο κ. Παπαμαρκάκης;», απάντησε ο διοικητής, αλλά παρ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για μεγάλη αποκάλυψη.

Θέμα εκ του μη όντος δημιουργήθηκε και με την κατάθεση από την πλευρά του κ. Μηλιάκου της επιστολής προς την επενδυτική εταιρεία Carlyle, στην οποία η ΑΤΕ επένδυσε 45 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας, μέχρι σήμερα, αποδόσεις άνω του 30%. Αν και η επιστολή είναι γνωστή από τον περυσινό Οκτώβριο και αναφέρεται στην προμήθεια που θα πρέπει να δώσει η αμερικανική τράπεζα στην εξωχώρια Ealy, ως διαμεσολαβητού, το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μείζονα αποκάλυψη. «Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι θα κάνουν καριέρα βγάζοντας στη δημοσιότητα τα σωθικά της τράπεζας με μισές αλήθειες», σχολίασε ο κ. Μηλιάκος προσθέτοντας ότι «το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διασύρουν την ΑΤΕ στους ανταγωνιστές της».

Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε εξαιρετικά επικερδείς τις επενδύσεις της ΑΤΕ σε δομημένα ομόλογα του Δημοσίου: «Δεν υπάρχει επένδυση χωρίς στάθμιση του κινδύνου, κίνδυνο έχουν και τα κλασικά ομόλογα και φυσικά οι μετοχές… κινηθήκαμε συντηρητικά σε προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου, η μέχρι τώρα απόδοση είναι 6,3% και είναι εγγυημένο το κεφάλαιο με τη λήξη τους. Αποσιωπάτε τα 15 εκατ. από τόκους και μίνιμουμ αποδόσεις 2-2,5%. Προτιμάτε όμως την παραπληροφόρηση και τις μισές αλήθειες». Από την πλευρά της η κ. Παπανδρέου τόνισε προς δημοσιογράφους ότι θα αποκαλυφθεί άλλη μία επένδυση, 90 εκατ. ευρώ, της ΑΤΕ στην εταιρεία Λίμαν Μπράδερς με εμπλεκόμενη ελληνική επενδυτική εταιρεία. Ζήτησε, δε, την παραίτηση των κ. Μηλιάκου και Τσουπίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή