Το ξέπλυμα χρήματος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναβάθμιση της συνεργασίας των διωκτικών αρχών Ελλάδας και Γερμανίας στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης πρακτικών νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος βρέθηκε χθες το πρωί στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αστυνομικών και δικαστικών αρχών των δύο χωρών. Το παρών στη διμερή συνάντηση έδωσαν για την Ελλάδα ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το «ξέπλυμα βρώμικου» χρήματος, πρώην εισαγγελέας κ. Γιώργος Ζορμπάς, ο αντεισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καθώς και κορυφαίοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το νομικό πλαίσιο των δύο χωρών, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις μεθόδους και τις πρακτικές που ακολουθούν οι αρμόδιες αρχές Ελλάδας και Γερμανίας. «Στόχος μας είναι ο καλύτερος συντονισμός στο πλαίσιο της κοινής δράσης εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης» δήλωσε στην «Κ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που παρέστη στη συνάντηση. Οι… υπόνοιες που προκάλεσε η παρουσία του κ. Ζορμπά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ότι η συνάντηση εργασίας ενδεχομένως να σχετιζόταν με την υπόθεση των ομολόγων διαψεύδονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή