Κριτική Σημίτη σε Μπλερ, Ζοσπέν παρουσία του Σρέντερ

Κριτική Σημίτη σε Μπλερ, Ζοσπέν παρουσία του Σρέντερ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μάλλον καθυστερημένη και απροσδόκητη δημόσια κριτική στην κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ άσκησε χθες ο κ. Κ. Σημίτης, παρόντος του πρώην Γερμανού καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ που παρουσίασε το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Κρίσιμες Αποφάσεις» στο Μέγαρο Μουσικής. Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και ο ίδιος σε παρελθούσες συνόδους κορυφής της Ε.Ε., ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Βρετανία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να προβλέψει τις προθέσεις της Ουάσιγκτον και βάσει αυτών διαμορφώνει την πολιτική της, με αποτέλεσμα η στάση της να αποβαίνει τελικά σε βάρος της ενοποιητικής διαδικασίας της Ενωσης». Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, ότι ο κ. Σημίτης άσκησε κριτική και στη γαλλική κυβέρνηση Ζοσπέν την περίοδο προεδρίας Σιράκ, λέγοντας ότι η «πολιτική αμφιθυμία τους συνέτεινε στην καθυστέρηση λήψεως σημαντικών αποφάσεων για την Ε.Ε.» επικαλούμενος μάλιστα το παράδειγμα της Συνταγματικής Συνθήκης, την οποία, όπως είπε, «η γαλλική προεδρία αντιμετώπισε με μεγάλη προχειρότητα».

Από την πλευρά του ο κ. Σρέντερ υπεραμύνθηκε των επιλογών του στην οικονομία, τα «αποτελέσματα των οποίων τώρα φαίνονται στη Γερμανία». Στα αξιοσημείωτα, τέλος, της χθεσινής εκδήλωσης είναι ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου που την παρακολούθησε απέφυγε ακόμη και μια απλή χειραψία με τον επίσης παρόντα κ. Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος προφανώς όχι τυχαία αποχώρησε αμέσως μετά την ομιλία του κ. Σημίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή