Αναλήψεις 7 εκατ. ευρώ σε μετρητά

Αναλήψεις 7 εκατ. ευρώ σε μετρητά

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ακόμη αναλήψεις μετρητών συνολικού ποσού 7 εκατ. ευρώ, χωρίς να περάσουν από το ταμείο της «Ακρόπολις» πραγματοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Αποστολίδης τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2006. Σύμφωνα με Εκθεση της ελεγκτικής εταιρείας ΙΒDΟ, ο Γιώργος Αποστολίδης με εξουσιοδοτήσεις που φέρονται υπογεργραμμένες από τους Θεόδωρο Πρινιωτάκη και Χριστίνα Πρινιωτάκη ανέλαβε σε μετρητά από τον τηρούμενο λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος το ποσό των 7 εκατ. ευρώ (5,9 εκατ. ευρώ την 7η Αυγούστου 2006 και 1,1 εκατ. ευρώ την 11η Σεπτεμβρίου 2006).

Οι αναλήψεις αυτές σε μετρητά από την Τράπεζα της Ελλάδος «δεν καταχωρίσθηκαν δεόντως στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας και δεν απεικονίσθηκαν στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας», εκτός από το ποσό των 317.000 ευρώ, για το οποίο εκδόθηκαν νόμιμα παραστατικά και καταχωρίσθηκε στα έσοδα της εταιρείας ως προμήθεια. Οι σε μετητά αναλήψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος ύψους 7 εκατ. ευρώ (πλην των 317.000 ευρώ) απεικονίσθηκαν στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας συμψηφιστικά ως μέρος αξίας αυθημερόν αγοραπωληθέντων ομολόγων ελληνικού Δημοσίου την 7η Αυγούστου 2006 και την 11η Σεπτεμβρίου 2006 από/πρός συγγενείς εταιρείες με έδρα την Κύπρο, χωρίς να απεικονισθούν στο τηρούμενο από την εταιρεία λογαριασμό Ταμείου.

Σημειώνεται ότι ο λογαριασμός αυτός στην Τράπεζα της Ελλάδος τηρείται υποχρεωτικά, προκειμένου να διακινούνται οι εισπράξεις και οι πληρωμές που αφορούσαν συναλλαγές με ομόλογα της εταιρείας και των πελατών της. Υστερα από αυτό το στοιχείο η ελεγκτική εταιρεία ζητεί να αποσυρθεί η πρώτη έκθεση που είχε γίνει στις 28 Φεβρουαρίου 2007 και αφορούσε τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της «Ακρόπολις» για το 2006. Ομως, τα νεότερα στοιχεία, όπως αναφέρει η ελεγκτική εταιρεία, ήρθαν μετά την υπογραφή της έκθεσης ελέγχου.

Η ελεκτική εταιρεία καταλήγει σημειώνοντας: «Η διενέργεια συναλλαγών, όπως οι προαναφερθείσες που όπως διαπιστώσαμε μετά την έκδοση της έκθεσης ελέγχου δεν καταχωρίσθηκαν δεόντως στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία και την πληρότητα των οικονομικών καταστάσεων επί των οποίων είχαμε κληθεί να εκφράσουμε γνώμη.

Υπό το φως των δεδομένων αυτών κρίνουμε αναγκαίο να αποσύρουμε την έκθεσή μας και να γνωστοποιήσουμε την απόφασή μας αυτή με τη δημοσιοποίησή της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή