Αντίγραφο της πρότασης Πρινιωτάκη η εισήγηση προς το Δ.Σ.

Αντίγραφο της πρότασης Πρινιωτάκη η εισήγηση προς το Δ.Σ.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακριβές αντίγραφο της πρότασης που έκανε στις 11/10/2006 η «Ακρόπολις» προς το ΤΕΑΔΥ για την αγορά του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ αποτελεί η εισήγηση της κ. Παναγιώτας Καραδήμα προς τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου. Τόσο στην πρόταση της «Ακρόπολις» όσο και στην εισήγηση επισημαίνεται ότι επίκειται η έκδοση σύνθετων ομολόγων ελληνικού Δημοσίου (σ.σ. η πληροφορία αυτή υπήρχε στην «Ακρόπολις» 4 μήνες πριν από την έκδοση του ομολόγου) και εν συνεχεία περιγράφονται τα πλεονεκτήματά τους. «Επενδύοντας ένας ασφαλιστικός οργανισμός στα νέα αυτά ομόλογα, επιλέγει ένα είδος προϊόντος που του πρσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, διασφάλιση 100% του αρχικού επενδεδυμένου κεφαλαίου, υψηλή απόδοση για τα πρώτα χρόνια, κυμαινόμενο επιτόκιο που μπορεί να ξεπερνά τον πληθωρισμό κ.ά.», αναφέρει στην πρότασή της προς το ΤΕΑΔΥ η «Ακρόπολις», θέση που υιοθετεί η κ. Καραδήμα. «Θεωρείται ότι η επένδυση ενός ποσοστού 5-10% επί της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου κινητών αξιών του Ταμείου που ξεπερνά τα 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ, θα αποβεί ωφέλιμη στη στρατηγική διασποράς του κινδύνου και θα αυξήσει την αναμενόμενη απόδοση χαρτοφυλακίου ομολόγων, ενώ συγχρόνως θα μειώσει τον επιτοκιακό κίνδυνο αυτών», αναφέρεται.

Με το σκεπτικό αυτό η κ. Καραδήμα προτείνει πέραν της επένδυσης 200 εκατ. ευρώ σε ομόλογα ελληνικού Δημοσίου «σταθερού επιτοκίου λήξεως 20/7/2015 και 20/7/2016 ισομερώς κατανεμημένα»  να επενδυθεί το ποσό των «100 εκατ. ευρώ στο νέο σύνθετο ομόλογο που πρόκειται να εκδοθεί, 12ετούς διάρκειας με σταθερό επιτόκιο 6,25% για τα δύο πρώτα έτη και κυμαινόμενο επιτόκιο για το τρίτο έως δωδέκατο έτος και με τιμή έκδοσης 100%».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή