Κάλπες τον Σεπτέμβριο βλέπει ο Σημίτης

Κάλπες τον Σεπτέμβριο βλέπει ο Σημίτης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλογές τον Σεπτέμβριο προβλέπει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ αν και «δυναμώνει», «πρέπει να δουλεύει περισσότερο» …

Στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση της «Επιτροπής Δράσης για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία» που επεξεργάζεται τη διαδοχή του ατυχήσαντος ευρωπαϊκού συντάγματος, ο κ. Σημίτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους επεκτάθηκε και στα της εσωτερικής ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Ερωτηθείς για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε απλά ότι «δυναμώνει». Αναφερόμενος δε στο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχει αποκομίσει ουσιώδη οφέλη από τη σκανδαλολογία που έχει ξεσπάσει περί τα ομόλογα και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Σημίτης απλά δήλωσε ότι «αυτό δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δουλεύει περισσότερο», για να αμφισβητήσει παράλληλα την αξιοπιστία των «τηλεφωνικών» όπως είπε χαρακτηριστικά δημοσκοπήσεων, που φέρνουν σταθερά πρώτη τη Νέα Δημοκρατία. Για τις εκλογές, τέλος, προέβλεψε ότι αυτές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο και δη τον Σεπτέμβριο, για να προσθέσει ότι αναμένει να προβεί στη σχετική εξαγγελία ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «γνωρίζει» ότι ο χρόνος δεν λειτουργεί προς όφελός της και, ως εκ τούτου, θα επισπεύσει την αναμέτρηση.

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες της «Επιτροπής Δράσης» και το σχέδιο για μια νέα ευρωπαϊκή συνθήκη που κατέθεσε αυτή χθες, ο κ. Σημίτης τη χαρακτήρισε προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στην Ευρώπη. Σημείωσε δε πως η απαλοιφή κάθε αναφοράς στη λέξη «σύνταγμα» (αλλά και κάθε άλλου «ευρωπαϊκού» συμβολισμού), τόσο στην εισήγηση της «Επιτροπής» όσο και στο σύνολο των προτάσεων που έχουν υποβληθεί για τη διαδοχή της ατυχήσασας συνθήκης, ήταν απαραίτητη για να γίνει αποδεκτή.

Μια παράμετρος της υπόθεσης της νέας Συνθήκης είναι όμως και η δημιουργία θέσης «προέδρου» της Ενωσης, για την οποία φέρεται να προαλείφεται ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ. Ο κ. Σημίτης σημείωσε σχετικά ότι ο Μπλερ μπορεί να θέλει, όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα δεχόταν κάτι τέτοιο ο νέος Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή