Οχι σε λαϊκισμό – μικροκομματισμό

Οχι σε λαϊκισμό – μικροκομματισμό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη απομόνωσης του λαϊκισμού και του μικροκομματισμού από την πολιτική ζωή της χώρας αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, δίνοντας δείγμα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο θα πορευθεί κατά την προεκλογική περίοδο, η οποία ατύπως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Κηρύσσοντας την έναρξη του πενθήμερου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον 20ό αιώνα», ο πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή μας υποχρεώνει να ανταποκριθούμε στο παράδειγμά του, να προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον έναντι οποιουδήποτε άλλου, να ακυρώνουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια διχασμού και όξυνσης του πολιτικού κλίματος, να πολιτευόμαστε με γνώμονα την αλήθεια, με έργα και αποτελέσματα, μακριά από τις σειρήνες του λαϊκισμού και του μικροκομματισμού». Η αναφορά αυτή ερμηνεύεται ως αιχμή κατά της τακτικής που έχει υιοθετήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει υψώσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς του τόνους.

Ενώπιον ενός ακροατηρίου που αποτελούνταν από μέλη του υπουργικού συμβουλίου και στελέχη της Ν.Δ., διεθνείς προσωπικότητες, εκπροσώπους του επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «πρέπει να είμαστε ευγνώμονες οι Ελληνες στον 21ο αιώνα» για την καθοριστική συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Υποστήριξε επίσης ότι «η ιστορία δεν είναι αποτέλεσμα αναγκαιότητας, αλλά γράφεται από ανθρώπους, πολιτικούς και πολίτες, που διαθέτουν την οξύνοια να αντιληφθούν τα μηνύματα των καιρών, που διαθέτουν την τόλμη και την υπευθυνότητα να υπερβούν το παρελθόν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες για κοινή προκοπή». Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων από κάθε πολιτικό χώρο αναγνωρίζει τη συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη διαμόρφωση της νέας Ελλάδας, στην οικονομία και την ανάπτυξη, τα εθνικά ζητήματα και την εξωτερική πολιτική, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, την εδραίωση της δημοκρατίας και της εθνικής ενότητας, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, που πραγματοποιείται επ’ αφορμή των 100 ετών από τη γέννηση του Κ. Καραμανλή, κυριάρχησε το ζήτημα των επικείμενων εκλογών, αλλά και των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, με τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν αισιόδοξα για την έκβαση της εκλογικής μάχης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ δημοσιογραφική ερώτηση «για εκλογική αναμέτρηση θρίλερ». «Δεν μου αρέσουν τα θρίλερ, προτιμώ τις περιπέτειες» σχολίασε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή