Προ ημερησίας με θέμα τα οικονομικά της οικογένειας

Προ ημερησίας με θέμα τα οικονομικά της οικογένειας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα των αντοχών του οικογενειακού προϋπολογισμού επιλέγει να φέρει ως κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο της προεκλογικού χαρακτήρα σύγκρουσης με την κυβέρνηση, ζήτησε χθες τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την «οικονομία της οικογένειας».

Στη σχετική επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής κ. Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «ο οικογενειακός προϋπολογισμός επιβαρύνεται από την πολιτική της κυβέρνησης» και προσθέτει: «Η βάναυση αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των λίγων, μετατρέπει την ελληνική οικογένεια σε όμηρο της κυβερνητικής πολιτικής και την αναγκάζει να ζει σε συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας».

Καθιστώντας σαφείς τις διαθέσεις του ως προς το ύφος και τον χαρακτήρα της επιδιωκόμενης από εκείνον συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι «το εισόδημα της οικογένειας μειώνεται κάθε χρόνο της διακυβέρνησης της Ν.Δ.» και κάνει λόγο για πλήγμα της ανεργίας σε γυναίκες και νέους που παραδοσιακά συμβάλλουν στο οικογενειακό εισόδημα.

Αφού αναφέρει ότι «η ακρίβεια και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αυξάνονται σε ρυθμούς μεγαλύτερους από τις αυξήσεις του εισοδήματος», μεταξύ άλλων τονίζει: «Την ίδια ώρα, η ελληνική οικογένεια αναγκάζεται να χρηματοδοτήσει η ίδια από τον οικογενειακό προϋπολογισμό υπηρεσίες όπως η υγεία, η παιδεία και η ασφάλιση. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση υποχρηματοδοτεί τα δημόσια αυτά αγαθά. Για να καλύψει τις ανάγκες της η ελληνική οικογένεια οδηγείται σε δανεισμό». Για να καταλήξει, λέγοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι «άδικη και αντικοινωνική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή