ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΣΤ. ΜΑΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Οι «Ταύροι» στο… youtube

«Διαδικτυακός Μάνος» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσαν χθες οι «Ταύροι», επιβεβαιώνοντας ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής αν μη τι άλλο γνωρίζει πώς να πρωτοπορεί. Σύμφωνα, λοιπόν, με το δελτίο Τύπου, όσοι στο εξής θέλουν να γνωρίζουν τις θέσεις και παρεμβάσεις του κ. Στ. Μάνου δεν χρειάζεται να περιμένουν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, αλλά μπορούν να τις ακούν και να τις βλέπουν μέσω του Ιντερνετ. Ο τρόπος είναι απλός. Ο ανεξάρτητος βουλευτής θα «ανεβάζει» στην γνωστή ιστοσελίδα www. youtube. com όλες τις δηλώσεις και εμφανίσεις του στη Βουλή στις οποίες θα μπορεί εύκολα να έχει κανείς πρόσβαση γράφοντας στη μηχανή αναζήτησης TheLiberals. Ο κ. Μάνος, μάλιστα, προτρέπει τους ιντερνετικούς φίλους του να αποκτήσουν και γραμμή ADSL για να μην κάνει παράσιτα η εικόνα.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ

Τροπολογία για αυθαίρετα σε δάση

Ακρως προεκλογικού χαρακτήρα χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τροπολογία που κατατέθηκε χθες το μεσημέρι και θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο περί νέου τελωνειακού κώδικα, σύμφωνα με την οποία, προβλέπεται η αναστολή κατεδαφίσεως αυθαιρέτων κτισμάτων σε δάση και δασικές εκτάσεις μέχρι να καταρτισθούν και κυρωθούν οι προβλεπόμενοι δασικοί χάρτες. Στη γενικότητα και στην αοριστία της διατυπώσεώς της η τροπολογία δημιουργεί ερωτήματα για τους ποιους αφορά και από πότε ισχύει. Συγκεκριμένα η τροπολογία που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης προβλέπει την αναστολή των προθεσμιών για την άσκηση των προβλεπομένων προσφυγών και την άσκηση ενδίκων μέσων ενώπιον του ΣτΕ μέχρι την έκδοση των δασικών χαρτών, που προβλέπει ο νόμος 2664/98, δηλαδή έως ότου υπάρξει γνωμάτευση περί του αμετακλήτου χαρακτήρα της επίμαχης έκτασης.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ-ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ρυθμίζονται πάγια αιτήματα

Αυξήσεις κατά 10% στο εφάπαξ αλλά και τις αποζημιώσεις -λόγω απόλυσης- των δημοτικών υπαλλήλων προβλέπει ο νέος Κώδικας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο. Τις επόμενες ημέρες ο Κώδικας θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή για να πάρει τον δρόμο της κύρωσης. Ο κώδικας ρυθμίζει 32 πάγια αιτήματα των υπαλλήλων και ολοκληρώθηκε μετά αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΠΟΠ. Σημαντική καινοτομία του αποτελεί τόσο η αύξηση των αποζημιώσεων και του εφάπαξ όσο και η καθιέρωση της συνέντευξης για την πρόσληψη των προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων και των Διευθύνσεων των δήμων και των κοινοτήτων αντίστοιχα.

ΑΠΟ TO ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Καταδίκη για το περιβάλλον

Τις φτωχές επιδόσεις της Ελλάδας στην προστασία της υγείας των κατοίκων της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος των περιοχών αυτών, επιβεβαιώνει καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οπως σημειώνει η απόφαση, η Ελλάδα δεν προέβλεψε τις βλαβερές συνέπειες στο περιβάλλον από την εκμετάλλευση του λιγνίτη, ούτε ανέπτυξε στρατηγικές πρόληψης και καταπολέμησης των κινδύνων για την υγεία των πληθυσμών στις αντίστοιχες περιοχές. Η προσφυγή κατατέθηκε από το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) στην Επιτροπή Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων, ενώ η καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση εκδόθηκε στις 6 Φεβρουαρίου. «Η απόφαση δέχεται τα επιχειρήματα του ΙΜΔΑ για πλημμελείς ελέγχους του κράτους στα μέτρα που παίρνει η ΔΕΗ και για προσβολή της υγείας των κατοίκων», είπε στην «Κ» η πρόεδρος του ΙΜΔΑ, κ. Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ TOY ΣΚΑΪ

Συνεχίζεται ο καθαρισμός των ακτών

Συνεχίζεται αύριο Κυριακή ο καθαρισμός των παραλιών με πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ. Η επιχείρηση καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 6 π.μ. με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων της εταιρείας Ram Europe στις παραλίες Λούτσας, Σχοινιά, Ψάθας και Βοτσαλάκια στον Πειραιά. Στην περιβαλλοντική δράση ο ΣΚΑΪ καλεί όλους τους πολίτες, που θέλουν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν στην προστασία των θαλασσών, στέλνοντας παράλληλα το δικό τους μήνυμα προς τους αρμοδίους και αίτημα να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους για την προστασία της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος από τις αυθαιρεσίες.

«ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ ΜΕ… ΛΕΞΕΙΣ»

Διευκρίνιση σε ρεπορτάζ

Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Το χάσμα γενεών… μετριέται με λέξεις», το οποίο δημοσιεύτηκε στην «Κ» στις 19.5.2007 διευκρινίζεται ότι τα όσα αποδίδονται ως άποψη της επίκουρης καθηγήτριας στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ρέας Δελβερούδη είναι απόσπασμα παλαιότερης δημοσίευσής της, με το οποίο παραπέμπει σε θέσεις διαπρεπών επιστημόνων (Anderson, L. G & P. Trudgill). Εκ παραδρομής δημοσιεύτηκε μόνο το όνομα της κ. Δελβερούδη, η οποία βεβαίως δεν σφετερίζεται επιστημονικές απόψεις συναδέλφων της.

ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Εκδήλωση μνήμης

Η σύγχρονη ελληνική ιστορία διαβάζεται πια με ψύχραιμη ματιά σε όποια πλευρά -πολιτική, συναισθηματική- κι αν ανήκει κάποιος, οι μνήμες, αποφορτισμένες από τη μετακατοχική αντιπαλότητα, αποτελούν συστατικό στοιχείο διαλόγου αλλά και περίσκεψης. Υπό το πρίσμα αυτό, ο Πανελλαδικός Σύλλογος Μνήμης Αρη Βελουχιώτη πραγματοποιεί εκδήλωση για την 62η επέτειο θανάτου του Βελουχιώτη, Κυριακή 17 Ιουνίου, στη Λαμία. (πληροφορίες στο τηλ. 210 3600770).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή