Ικανοποίηση Ε.Ε. για τη Διοίκηση

Ικανοποίηση Ε.Ε. για τη Διοίκηση

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύσημα για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση απένειμε ο επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισων Ευκαιριών κ. Βλαντιμίρ Σπίντλα στον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκ. Παυλόπουλο. Κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στην Αθήνα συζητήθηκε το Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

«Δεν είναι εύκολο πράγμα να προετοιμάσει κανείς ένα τέτοιο επιχειρησιακό πρόγραμμα και δεν είναι εύκολο και πολιτικά» επεσήμανε ο επίτροπος, για να συμπληρώσει: «Χρειάζεται θάρρος, προσπάθειες για να το πετύχει κανείς». Ο κ. Σπίντλα χαρακτήρισε τη συνεργασία του με την κυβέρνηση εξαιρετική, ενώ ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι για πρώτη φορά διαμορφώνεται Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί στις γενικές του γραμμές, αλλά πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε επιμέρους ζητήματα, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Το υπουργείο προωθεί εν τω μεταξύ την ανάπτυξη σύγχρονων συστημάτων πληροφορικής για τις πολεοδομίες, με στόχο τη βελτίωση της οργανωτικής δομής τους και, κατά συνέπεια, την αναβάθμιση της λειτουργίας τους, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ. Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η παρέμβαση συνιστά «πραγματική επανάσταση για τον τρόπο λειτουργίας των πολεοδομιών και, τελικά, για τον τρόπο εξυπηρέτησης του πολίτη, ο οποίος πλέον απαλλάσσεται από την παραδοσιακή μορφή συναλλαγής με τον υπάλληλο και μπορεί να υποβάλλει το αίτημά του και να πληροφορείται για την πορεία της υπόθεσής του ηλεκτρονικά, όπως ηλεκτρονικά θα γίνεται και η διεκπεραίωσή της σε όλες τις επιμέρους φάσεις της. Ειδικότερα, με το νέο σύστημα επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, η περαιτέρω διασφάλιση συνθηκών διαφάνειας, κυρίως λόγω του περιορισμού της απευθείας επαφής του πολίτη με τον υπάλληλο, η ηλεκτρονική πληροφόρηση του κοινού και, γενικότερα, η ηλεκτρονική επικοινωνία του με τις πολεοδομίες, η αντικατάσταση όλων των χειρόγραφων διαδικασιών με ηλεκτρονικές και η ομογενοποίηση των διαδικασιών και των εντύπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή