«Πιγκ πογκ» μεταξύ Ευγένιου – Αγάπιου

«Πιγκ πογκ» μεταξύ Ευγένιου – Αγάπιου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη διάσταση με τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΤΕΑΔΥ κ. Αγάπιου Σημαιοφορίδη και της διευθύντριας του Ταμείου κ. Παναγιώτας Καραδήμα περί τηλεφωνικής επικοινωνίας με θέμα τις προμήθειες της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» κινήθηκε η χθεσινή κατάθεση του αποπεμφθέντος ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης κ. Ευγ. Παπαδόπουλου στον εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα με την ιδιότητα του υπόπτου.

Ο κ. Σημαιοφορίδης είχε καταθέσει -και η κ. Καραδήμα επιβεβαιώσει- ότι ο κ. Παπαδόπουλος του είχε ζητήσει να «τραβήξει το αυτί της «Ακρόπολις» για τις συναλλαγές του Αυγούστου».

Στις 11 σελίδες του υπομνήματος που κατέθεσε στον κ. Λιόγα, ο κ. Παπαδόπουλος αρνείται ότι υπήρξε ποτέ σχετικό τηλεφώνημα, επισημαίνει αντιφάσεις στις καταθέσεις Σημαιοφορίδη και Καραδήμα και επαναλαμβάνει ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. των ταμείων για τη διαχείριση των πόρων τους, δεν ενέπιπταν στις αρμοδιότητές του. Για το επίμαχο τηλεφώνημα αναφέρει: «Ουδέποτε είπα τηλεφωνικά στον κ. Αγ. Σημαιοφορίδη οτιδήποτε σχετικό με τις συναλλαγές του Αυγούστου ή με οποιεσδήποτε συναλλαγές ομολόγων και ειδικότερα τη φράση «τράβηξε το αυτί της «Ακρόπολις» για τις συναλλαγές του Αυγούστου», όπως ο ίδιος τη διατυπώνει στις από 4 Ιουνίου διευκρινίσεις του». Περαιτέρω ο αναφέρει ότι «ήταν αντικειμενικά αδύνατο να κάνω αυτή την υπόδειξη καθώς δεν είχα την ελάχιστη γνώση περί των συναλλαγών του Αυγούστου με την «Ακρόπολις». Ουδέποτε μου γνωστοποιήθηκαν γιατί δεν υπήρχε άλλωστε τέτοιος λόγος, αλλά και ουδέποτε έλαβα γνώση για συναλλαγές Αυγούστου ή για εισηγήσεις προς τα διοικητικά συμβούλια ταμείων για την αγορά ομολόγων».

Επί του ιδίου θέματος, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι στις 10/10/2006 ο κ. Σημαιοφορίδης ενημέρωσε εγγράφως τον γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης για θέματα του Ταμείου, ενώ -όπως σημειώνεται στο υπόμνημα- στις 6.11. πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Σημαιοφορίδη -Παπαδόπουλου – Καραδήμα και γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης για θέματα του Ταμείου. «Ενώ συζητήθηκαν πολλά ζητήματα, δεν έγινε ούτε η ελάχιστη νύξη ή αναφορά περί της δήθεν δικής μου επισήμανσης, του εξ αφορμής αυτής ελέγχου κ.λπ.». Μεταξύ των επιχειρημάτων του κ. Παπαδόπουλου περιλαμβάνεται και ότι την επίμαχη ημέρα, στις 8.9. 2006, βρισκόταν στην ΔΕΘ.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης υποστήριξε ότι έχει στοχοποιηθεί εξαιτίας της υπερασπιστικής γραμμής που έχουν επιλέξει κάποιοι προκειμένου να επιρρίψουν αλλού τις ευθύνες τους.

Κατάθεση τον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη έδωσε και ο εκ των υπευθύνων της «Ακρόπολις» Σοφοκλής Πρινιωτάκης. Στο εκτενές υπόμνημά του υποστηρίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα των συναλλαγών της εταιρείας και επιρρίπτονται ευθύνες σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή