Παραδικαστικό: στο εδώλιο 24 πρωταγωνιστές

Παραδικαστικό: στο εδώλιο 24 πρωταγωνιστές

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες παραπομπές σε δίκη για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα δρομολογήθηκαν χθες. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδεύουν 24 άτομα, στην πλειονότητά τους πρώην δικαστές και δικηγόροι, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση προς το Συμβούλιο Εφετών του εισαγγελέα Εφετών κ. Κυριάκου Καρούτσου. Στην έκτασης 900 σελίδων εισαγγελική πρόταση περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο τα έργα και οι ημέρες ενός από τα πολλά «πλοκάμια» του παραδικαστικού κυκλώματος και αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στην πρώην δικαστή και νυν καταζητούμενη κ. Αντωνία Ηλία, στον αρχιμανδρίτη κ. Ιάκωβο Γιοσάκη και στους δικηγόρους κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, Γιώργο Νικολακόπουλο και Νικόλαο Εμμανουηλίδη.

Οι κατηγορούμενοι προτείνεται να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για 22 συνολικά κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις, μεταξύ των οποίων αυτές της δωροδοκίας δικαστού, έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων, παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτης, παράβασης καθήκοντος, νομιμοποίησης εξόδων από εγκληματική δραστηριότητα, υπεξαίρεσης και παθητικής δωροδοκίας. Παράλληλα, ο κ. Καρούτσος εισηγείται την απαλλαγή άλλων 15 προσώπων από κάθε κατηγορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή