Ευχές για ανάρρωση

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τηλέφωνο στον 2ο όροφο του Αρεταίειου νοσοκομείου χτυπάει ασταμάτητα. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αρχιεπισκοπή και το Συνοδικό Μέγαρο. Την τελευταία εβδομάδα εκατοντάδες πιστοί σπεύδουν με κάθε τρόπο να εκφράσουν τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά τους στον ασθενή Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο.

Γεγονός που δίνει μεγάλη χαρά στον κ. Χριστόδουλο, όπως άλλωστε συνέβη χθες και με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. «Από την πρώτη στιγμή που το πληροφορήθηκε άλλαξε η διάθεσή του. Χάρηκε πραγματικά», δήλωνε στενός συνεργάτης του. Ο Αρχιεπίσκοπος, όπως αναφέρουν στελέχη του νοσοκομείου, είναι ένας «καλός» ασθενής. Υπομονετικός και αισιόδοξος. «Και φυσικά ευχάριστος με τα ανέκδοτα του», σχολιάζει φίλος του κ. Χριστόδουλου. «Το βράδυ, μετά την επέμβαση, όταν συνήλθε, δεν σταμάτησε να διηγείται ανέκδοτα. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό γελούσαν με την ψυχή τους», προσθέτει.

Ο Αρχιεπίσκοπος ωστόσο θέλει να επιστρέψει το ταχύτερο στα καθήκοντά του. «Να δούμε τις υποχρεώσεις της επόμενης εβδομάδας. Να μην αφήσουμε εκκρεμότητες», φέρεται να είπε την περασμένη Παρασκευή στον στενό συνεργάτη του π. Θωμά Συνοδινό, πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής. «Αν μιλήσετε ξανά για υπηρεσιακά θέματα θα σας πατήσω τα σωληνάκια!» απάντησε ο π. Θωμάς υπενθυμίζοντας στον κ. Χριστόδουλο ένα από τα αγαπημένα του ανέκδοτα. «Αν και είναι υπομονετικός ασθενής επιθυμεί να γυρίσει ξανά κοντά στον κόσμο που οι εκδηλώσεις αγάπης τον έχουν συγκινήσει», τονίζει ο π. Τιμόθεος Ανθης, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος μαζί με τον π. Θωμά, τον π. Επιφάνιο Οικονόμου, τον Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του κ. Χριστόδουλου.

Κοντά του και ο αδελφός του κ. Γιάννης Παρασκευαΐδης που τα τελευταία χρόνια ζει μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο στην κατοικία του Ψυχικού. Ολοι δείχνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι. Δεν θέλουν να σχολιάσουν τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για μεταφορά του Αρχιεπισκόπου στο εξωτερικό. «Ολα θα πάνε καλά», αναφέρουν και αλλάζουν θέμα συζήτησης. Στην είσοδο του νοσοκομείου άνοιξε βιβλίο ευχών. Μια ηλικιωμένη ασθενής γράφει: «Ο Θεός να χαρίζει στον Αρχιεπίσκοπο παντοτινή υγεία να μας καθοδηγεί πνευματικά και να προσεύχεται για εμάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή