Πρόωρες εκλογές προβλέπουν οι Financial Times

Πρόωρες εκλογές προβλέπουν οι Financial Times

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πρόωρες εκλογές οδηγεί τη χώρα η υπόθεση των δομημένων ομολόγων, σημειώνει το χθεσινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, καθώς η «συμφωνία όνειρο», όπως τη χαρακτηρίζει, με την οποία η κυβέρνηση θα δανειζόταν από την J. P. Morgan 280 εκατ. ευρώ με ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο, έχει ως συνέπεια την απαγγελία κατηγοριών πιθανώς κατά 40 ατόμων έξι μήνες αργότερα. Η αντιπολίτευση, επισημαίνει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας, Κέριν Χόουπ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διοχέτευσε σε κομματικό ταμείο τα έσοδα από την υπερτιμολόγηση των ομολόγων που πουλήθηκαν στα ασφαλιστικά ταμεία και αναφέρει ότι η ΑΔΕΔΥ έχει καταθέσει υπόμνημα στις βρετανικές και τις αμερικανικές αρχές χρηματοοικονομικής εποπτείας (FSA και SEC αντίστοιχα).

«Ο κ. Καραμανλής πιέζεται να βρει τους δράστες. Στην αντίθετη περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία ενδέχεται να έχει σκληρή αντιμετώπιση από τους Ελληνες ψηφοφόρους», σημειώνουν οι Financial Times, συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός πιέζεται ακόμη να κάνει εκλογές το φθινόπωρο και απέλυσε τον υπουργό Απασχόλησης, υπεύθυνο για την εποπτεία των ασφαλιστικών ταμείων. «Τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται ευάλωτα επειδή διοικούνται από άτομα που δεν έχουν τις ικανότητες να αποτιμήσουν τους κινδύνους από την επένδυση σε δομημένα προϊόντα» γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι αυτό τον μήνα θα ψηφιστεί νομοθεσία με αυστηρότερο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποθεματικών, ύψους περίπου 30 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή