Το βίντεο προκαλεί αντιπαράθεση

Το βίντεο προκαλεί αντιπαράθεση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδικάζει απολύτως η κυβέρνηση τα περιστατικά βίας εις βάρος κρατουμένων, επιμένοντας ότι αποτελούν μεμονωμένα, και μόνον, φαινόμενα. Την ίδια ώρα, η πίεση αντιπολίτευσης και ΜΜΕ για το θέμα επιχειρείται να αποκρουσθεί είτε με την υπόμνηση αντίστοιχων περιστατικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είτε με την ανάδειξη της δράσης των κουκουλοφόρων εις βάρος ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε και η χθεσινή επίσημη ενημέρωση από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στο κοινοβουλευτικό συμβούλιο του κόμματος έκανε λόγο για βαριά πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, για τραυματισμό της αστυνομίας από τον κομματισμό, την ατιμωρησία και την ανοχή, αλλά και για διεθνή διασυρμό της χώρας. «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους και σε πολλές περιπτώσεις την ευαισθησία της» απάντησε ο κ. Αντώναρος, υπενθυμίζοντας τον πρόσφατο ξυλοδαρμό αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και επαναλαμβάνοντας την πρόκληση της κυβέρνησης προς τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τη βία «από όπου και αν προέρχεται». Ο κ. Αντώναρος αρνήθηκε ότι επιχειρεί συμψηφισμούς, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να περιμένει την καταδίκη του περιστατικού από όσους κόπτονται για τα φαινόμενα βίας.

«Τα περιστατικά αυτά ούτε ογκώθηκαν ούτε δημιουργήθηκαν επί της σημερινής κυβέρνησης είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης για όλα τα περιστατικά βίας. Πάντως, μέλη της κυβέρνησης εξακολουθούν να ανησυχούν μπροστά στο ενδεχόμενο να έρθουν στο φως νέα στοιχεία ή βίντεο βασανισμού κρατουμένων ή να κλιμακωθούν οι επιχειρήσεις κουκουλοφόρων εναντίον υποδομών της αστυνομίας ή ιδιωτικών περιουσιών, δίνοντας την αίσθηση πλήρους κατάρρευσης της ΕΛ.ΑΣ.

Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλ. Αλαβάνος, θέτοντας παράλληλα ζήτημα απομάκρυνσης του υπουργού Δημοσίας Τάξεως και εξαιτίας πρόσφατων δηλώσεων του κ. Πολύδωρα που χαρακτήρισε τον ΣΥΝ «φωλιά της βίας». Ο κ. Αλαβάνος αμφισβητεί την έκπληξη του πρωθυπουργού για το περιστατικό, καθώς, όπως επισημαίνει, ο ΣΥΝ είχε υποβάλει σειρά ερωτήσεων στη Βουλή. Ερωτά, τέλος, αν προτίθεται ο πρωθυπουργός, μετά τις δηλώσεις Πολύδωρα και τα φαινόμενα βίας, να προχωρήσει σε αλλαγή του υπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή