Προϋποθέσεις διαφάνειας από Παπανδρέου

Προϋποθέσεις διαφάνειας από Παπανδρέου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος της χώρας προσδιόρισε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πάταξη της διαφθοράς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ προέβαλε εκ νέου τον ισχυρισμό ότι η Ν.Δ. ευθύνεται για την έξαρση των σχετικών φαινομένων.

Σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και ανεξάρτητων αρχών για θέματα διαφάνειας, ο κ. Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «είναι αποφασισμένος να χτυπήσει τη γάγγραινα της διαφθοράς και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την ίδια την κορυφή του πολιτικού συστήματος».

Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε στο προσκήνιο τις γνωστές προτάσεις του για αλλαγή του εκλογικού νόμου και της διοικητικής διαίρεσης της χώρας και ανέδειξε ως ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια «να απελευθερωθεί η πολιτική ζωή από εξωθεσμικούς παράγοντες ή συμφέροντα».

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Γ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στη Ν.Δ. υποστηρίζοντας πως «όχι μόνο έχει αποδείξει ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να χτυπήσει τη διαφθορά, αλλά με την πολιτική της έχει αποδείξει ότι την υποθάλπει» ενώ αμέσως μετά έσπευσε να προσθέσει: «Θέλω να εγγυηθώ σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι θα είναι αμείλικτος, θα πάρω όποιο μέτρο χρειάζεται», για να παταχθεί το φαινόμενο της διαφθοράς.

Μάλιστα, ο κ. Γ. Παπανδρέου έκανε στη συγκεκριμένη κατεύθυνση ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη σαφούς διάκρισης των εξουσιών -κυβέρνησης – εκτελεστικής εξουσίας – νομοθετικής εξουσίας, Δικαιοσύνης, κομμάτων, ΜΜΕ και σημαντικών οικονομικών παραγόντων- αλλά και στη δημιουργία ουσιαστικών μηχανισμών ελέγχου των προμηθειών και των δημοσίων έργων. Επίσης, ο κ. Γ. Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι εάν το ΠΑΣΟΚ επικρατήσει στις επερχόμενες εκλογές θα μεταβάλει το νομοθετικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ. Θα υπάρξουν ρυθμίσεις «που θα αποκλείουν τον μονοπωλιακό ή ολιγοπωλιακό χαρακτήρα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και θα εξασφαλίζει την αξιόπιστη και αυτόνομη λειτουργία των εταιρειών δημοσκοπήσεων», σημείωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή