ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

«Στοιχείο αστάθειας η κυπριακή κυβέρνηση»

«Στοιχείο αστάθειας στην περιοχή» χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, που συνεδρίασε χθες, την κυπριακή κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες που παίρνει. Η αναφορά γίνεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μετά τη συνεδρίαση, στην οποία επίσης αναφέρεται ότι «θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην ανατολική Μεσόγειο». Σε σχέση με το Κυπριακό, σημειώνεται ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για μια δίκαιη, μόνιμη και συνολική λύση, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, για την ίδρυση ενός συνεταιρικού κράτους με βάση την πολιτική ισότητα και την ύπαρξη των δύο πλευρών». Την ίδια στιγμή στην Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Β. Πάλμας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε ότι «αυτό που προκαλεί προβλήματα στην εξέλιξη των πραγμάτων σε σχέση με το Κυπριακό είναι η μεγάλη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας». Ο κ. Πάλμας δεν απέκλεισε την πιθανότητα να επισκεφθεί την Κύπρο το φθινόπωρο ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκολας Μπερνς.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ 40.000 ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Πυρκαγιά στον ΟΤΕ Χαλανδρίου

Πυρκαγιά ξέσπασε σε τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ στο Χαλάνδρι με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς τηλεφωνική σύνδεση περίπου 40.000 πελάτες του Οργανισμού. Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική αμέσως μετά την έναρξή της στις 18.30 και, σύμφωνα με τον ΟΤΕ, τα συνεργεία του έπιασαν αμέσως εργασία για την αποκατάσταση της λειτουργίας του κέντρου. Στελέχη του Οργανισμού είκαζαν χθες ότι η βλάβη θα αποκαθίστατο άμεσα, με δεδομένο ότι η φωτιά δεν είχε καταστρέψει τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό του κέντρου, αλλά μόνο τα συστήματα τροφοδοσίας του. Επισήμως η αιτία που προξένησε την πυρκαγιά είναι άγνωστη, αλλά πολλοί εκτιμούν πως προήλθε από την υπερθέρμανση λόγω του καύσωνα των συστοιχιών των μπαταριών που υποστηρίζουν ενεργειακά το τηλεφωνικό κέντρο. Ο ΟΤΕ ανέφερε ότι με νεότερη ανακοίνωσή του θα γνωστοποιήσει το χρόνο επαναλειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου.

ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επίσημη επίσκεψη εμίρη του Κατάρ

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε χθες ο εμίρης του Κατάρ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Ο κ. Παπούλιας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι οι συζητήσεις που είχαν οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα ενισχύσουν την ανάπτυξη πολύπλευρων σχέσεων. Μετά το πέρας των κατ’ ιδίαν συνομιλιών πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τις δύο χώρες. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννης. Οι συνομιλίες εστιάσθηκαν στους τομείς της ενέργειας, των αερομεταφορών, των επενδύσεων, του τουρισμού και της ναυτιλίας και ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή δύο μνημονίων οικονομικής σημασίας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ κ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΤτΕ δεν γνώριζε για το ομόλογο

Η Τράπεζα της Ελλάδος ουδεμία ενημέρωση είχε για την αγορά του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ από το ΤΕΑΥΦΕ πριν από τον περασμένο Φεβρουάριο. Στη διευκρίνιση προς την «K» προέβη ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Θωμόπουλος, διαψεύδοντας τις περί του αντιθέτου πληροφορίες παραγόντων του ασφαλιστικού ταμείου. Από την κεντρική τράπεζα και βάσει των στοιχείων που έχει, επιβεβαιώνεται ότι η πρώτη ενημέρωση στην Τράπεζα της Ελλάδος για την εκταμίευση των ποσών, με valeur για τις 22 Φεβρουαρίου έγινε στις 8 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, στην αίτηση του Ταμείου δεν αναφέρονται καν τα χαρακτηριστικά του ομολόγου, παρά μόνον η 12ετής διάρκειά του.

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Αισιοδοξία Αλαβάνου

Στην εκτίμηση ότι οι επόμενες εκλογές μπορεί να αποτελέσουν «το κύκνειο άσμα του δικομματισμού» προέβη χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Αλαβάνος σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε με αφορμή την προσχώρηση της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι στις εκλογές θα συμπιεστούν τα δύο μεγάλα κόμματα και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα αποτελέσουν σταθμό για την πορεία της χώρας.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΙΚΑ

Ερώτηση στη Βουλή

Με ερώτηση για τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων του ΙΚΑ επανέρχεται ο βουλευτής του Συνασπισμού κ. Ιω. Δραγασάκης στο θέμα των επενδύσεων του ΙΚΑ σε δομημένα ομόλογα. Απευθύνεται στον υπουργό Απασχόλησης και ερωτά για ποιο λόγο, με ποια κριτήρια και με ποια διαδικασία αποφασίστηκε και επελέγη να συμμετάσχει η Εθνική Τράπεζα με ποσοστό 40% στο κεφάλαιο και στη διοίκηση της «ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ». Ακόμη, ποια αμοιβαία κεφάλαια λειτουργούν στο πλαίσιο της ΑΕΔΑΚ αυτής, ποιοι οι διαχειριστές τους και πώς ανέλαβαν. Ερωτά ποιο αμοιβαίο της συγκεκριμένης εταιρείας αγόρασε δομημένο ομόλογο, ποιος ο διαχειριστής και ο ανάδοχός του, από ποια τράπεζα αγοράστηκε κι αν υπήρξε ασυμβίβαστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή