Χριστόδουλος: Βάλσαμο οι προσευχές σας

Χριστόδουλος: Βάλσαμο οι προσευχές σας

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα θερμότατο ευχαριστώ σε όλους όσοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του, απηύθυνε χθες ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται για 8η ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αρεταίειο. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν από τους θεράποντες ιατρούς του κ. Χριστόδουλου τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων και των βιοψιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δείγματα από το ήπαρ και το παχύ έντερο απεστάλησαν για να εξετασθούν σε ερευνητικά κέντρα στο Μαϊάμι, το Λονδίνο και το Παρίσι.

Ο αρχιεπίσκοπος στην πρώτη -γραπτή- δήλωσή του από την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο επισημαίνει ότι η αγάπη και η συμπαράσταση του κόσμου του δίνει δύναμη, «ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή της δοκιμασίας του». Ειδικότερα, η δήλωσή του έχει ως εξής: «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους για την αγάπη και τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό μου. Κυρίως για τις προσευχές τους προς τον Κύριο. Ιδιαίτερα σε αυτή τη στιγμή της δοκιμασίας μου, αποτελούν για εμένα βάλσαμο. Μου δίνουν δύναμη. Με τη βοήθεια των ιατρών και πάνω από όλα του Θεού, που με αξιώνει να υπηρετώ την Εκκλησία με όλο μου το είναι, προσεύχομαι να σας αγκαλιάσω σύντομα όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά».

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, ο κ. Χριστόδουλος παρακολουθεί με ιδιαίτερη συγκίνηση τις θερμές εκδηλώσεις συμπαράστασης απλών ανθρώπων. «Είναι σημαντικό ότι την ώρα που δίνει τη δική του μάχη, χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας εκφράζουν την αγάπη τους στον αρχιεπίσκοπο», επισημαίνει επιστήθιος συνεργάτης του. Τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Ο κ. Χριστόδουλος τον υποδέχθηκε ευδιάθετος αν και- όπως ανέφεραν κληρικοί του περιβάλλοντός του- καταβεβλημένος από την πολυήμερη νοσηλεία του. Ωστόσο δεν έχασε το χιούμορ του όταν ο Πρόεδρος αρχικά κατευθύνθηκε σε διπλανό δωμάτιο. «Πρόεδρε, εδώ είμαι», φώναξε χαμογελώντας ο αρχιεπίσκοπος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του προσέφερε ως δώρο ένα βιβλίο ενώ ο κ. Χριστόδουλος, στην ολιγόλεπτη συζήτησή τους, έδειξε ενδιαφέρον για τις τρέχουσες εξελίξεις κυρίως σε διεθνές επίπεδο.

«Ενα εύχομαι, να είναι γρήγορη η αποθεραπεία του», δήλωσε φανερά συγκινημένος ο κ. Παπούλιας εξερχόμενος του νοσοκομείου. «Μη με ρωτάτε, είμαι συναισθηματικά φορτισμένος», ήταν τα πρώτα του λόγια προς τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, ο αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει βελτίωση στη μετεγχειρητική δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος ωστόσο τουλάχιστον έως χθες αργά το απόγευμα δεν ήταν εφικτή η επανασίτισή του. Ο πρόεδρος του νοσοκομείου, καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, μιλώντας στην «Κ», διέψευσε τη φήμη περί «δύσκολης προχθεσινής νύχτας του αρχιεπισκόπου». Την ίδια στιγμή στελέχη του νοσοκομείου εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά ορισμένων συνεργατών του αρχιεπισκόπου. «Δυστυχώς κάποιοι λαϊκοί επιχειρούν από την πρώτη ημέρα να παραστήσουν τους «ειδικούς» και να υποκαταστήσουν τους θεράποντες ιατρούς», επισημαίνουν και προσθέτουν: «Ο σεβασμός ενός οποιουδήποτε ασθενούς δεν μπορεί να θυσιάζεται από τα επικοινωνιακά παιχνίδια ανθρώπων που έχουν άλλες επιδιώξεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή