Και μεταρρυθμίσεις και παροχές

Και μεταρρυθμίσεις και παροχές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης θα επιδιώξει να αναδείξει ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής την Κυριακή στην Πάτρα, με την ευκαιρία του προσυνεδρίου της Ν.Δ. για την οικονομία. Ταυτοχρόνως, όπως έπραξε και χθες από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να επαναβεβαιώσει την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και -εφόσον κερδίσει τις εκλογές- να ολοκληρώσει τις αλλαγές που επαγγέλθηκε για την ενίσχυση της οικονομικής και αναπτυξιακής τροχιάς της χώρας.

Οι υπουργοί

Ανάλογο μήνυμα στέλνει και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος απέφυγε χθες να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με συναδέλφους του υπουργούς. Το ίδιο έπραξε και ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος υπήρξε εξ αυτών που αντέδρασαν εμφανώς στις αιχμές του υπουργού Οικονομίας περί έλλειψης αλληλεγγύης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Αλογοσκούφης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον πρωθυπουργό για την προετοιμασία της ομιλίας του κ. Καραμανλή στην Πάτρα, η οποία θα δώσει ένα πρώτο στίγμα για τις εξαγγελίες στις οποίες θα προβεί η κυβέρνηση στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής θα δώσει έμφαση στη δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, στη μείωση της ανεργίας καθώς και του αριθμού των πολιτών που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, και στην περαιτέρω μείωση των φορολογικών δεικτών. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να ανακοινώσει και τη θέσπιση κατώτατης εθνικής σύνταξης σε όλους τους πολίτες, η οποία θα κυμαίνεται από 500 έως 550 ευρώ, καθώς και τη «λελογισμένη αύξηση» των κονδυλίων για την παιδεία και την υγεία.

Χθες, εγκαινιάζοντας το κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ο κ. Καραμανλής έκανε απολογισμό του έργου της κυβέρνησης. «Πετύχαμε την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των δημοσίων οικονομικών σε μόλις δύο χρόνια», τόνισε ο κ. Καραμανλής, ενώ χαρακτήρισε μείζονα επιτυχία την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.

Ο πρωθυπουργός έκανε, τέλος, λόγο για την υιοθέτηση ενός νέου μείγματος οικονομικής πολιτικής βασισμένου στη δημοσιονομική προσαρμογή, τη διαφάνεια και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή