ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Παρεμπόδισαν την ενημέρωση

Δεν πραγματοποιήθηκε χθες η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, καθώς υπάλληλοι των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης είχαν αποκλείσει το χώρο και παρεμπόδισαν την είσοδο των δημοσιογράφων. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος, ζήτησε από τους υπαλλήλους να μην παρεμποδίσουν την άσκηση της θεσμικής λειτουργίας των δημοσιογράφων, ο πρόεδρός τους όμως απάντησε ότι αυτή είναι η μόνη δυνατότητα έμπρακτης αντίδρασης που έχουν για την προβολή του αιτήματός τους, που αφορά τη χορήγηση ειδικού επιδόματος χαμηλότερου από την υπογραφείσα αύξηση. Αργότερα, φανερά ενοχλημένος από τη στάση των συγκεκριμένων υπαλλήλων, ο υπουργός Επικρατείας κ. Ρουσόπουλος προέβη σε δήλωση, στην οποία επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που ικανοποίησε το επί δεκαετίες αίτημά τους, δίνοντας από τον Μάρτιο του 2006 ειδικό επίδομα 260 ευρώ μηνιαίως. Τον Μάρτιο του 2007, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των Γραμματειών, ζήτησαν επίδομα 400 ευρώ τον μήνα, δηλαδή αύξηση σε ποσοστό 53,84% και η κυβέρνηση ικανοποίησε εκ νέου το αίτημα δίνοντας όμως αύξηση 7,69%. «Ο κάθε σκεπτόμενος Ελληνας πολίτης ας κρίνει την ενέργειά τους», κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στην παρεμπόδιση της διεξαγωγής του μπρίφινγκ.

ΕΠΑΦΕΣ ME THN ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Ο Κασουλίδης στην Αθήνα

ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Κασουλίδης, έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεκτός σήμερα από τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή ενώ χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου, την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον γραμματέα της Κ.Ε. της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Ζαγορίτη. Στις συζητήσεις κυριάρχησαν το Κυπριακό, οι σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε. και οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία. «Πάντα θα αγωνιζόμαστε για την επανένωση της Κύπρου μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και, βεβαίως, για την ενδυνάμωση της παρουσίας της Κύπρου στην Ε.Ε. και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος συνεχάρη επιπλέον την Κυπριακή Δημοκρατία για την ένταξή της στην ΟΝΕ.

ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ KAI TO ΟΠΛΟ

Λήστεψαν φρουρό της κ. Παπαρήγα

Θύμα ληστείας έπεσε χθες το πρωί ο αστυνομικός φρουρός της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ κ. Αλέκας Παπαρήγα. Αγνωστοι κατάφεραν να αρπάξουν από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, που η κ. Παπαρήγα χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της το τσαντάκι του οδηγού – αστυνομικού, εντός του οποίου υπήρχαν άγνωστο χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο αλλά και το υπηρεσιακό του περίστροφο. Για το συμβάν ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος, ενώ όπως έγινε γνωστό, την ώρα της κλοπής, το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από συνεργείο.

ΓΙΑ TO NEO ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ

Δημοψήφισμα ζητεί ο Αλαβάνος

Δέσμευση για δημοψήφισμα για τυχόν νέο Ευρωσύνταγμα, ζητεί από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλ. Αλαβάνος με επίκαιρη ερώτηση που του απευθύνει. Ο κ. Αλαβάνος σημειώνει ότι τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κορυφής σχετικά με τη μεταρρύθμιση των συνθηκών σε καμία περίπτωση δεν απαντούν στα αιτήματα των πολιτών για μία διαφορετική Ευρώπη. Ερωτά τον πρωθυπουργό, αν είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνόδου και αν ετέθησαν θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, όπως την προωθούμενη αναθεώρηση της ΚΑΠ. Εν τω μεταξύ, θετική ήταν η ανταπόκριση και του κ. Αλαβάνου στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Α. Παπανδρέου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το φθινόπωρο.

ΓΙΑ TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ο Γιούσενκο στον Βαρθολομαίο

Τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην ουκρανική Εκκλησία ζήτησε από τον πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βίκτορ Γιούσενκο, που επισκέφθηκε χθες το Φανάρι. Υποδεχόμενος τον κ. Γιούσενκο, ο κ.κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την επίσκεψή του και του δώρισε μία εικόνα του Αγίου Προδρόμου και ένα βιβλίο σχετικά με τους πολιτισμούς στην Κωνσταντινούπολη στο οποίο έγραψε αναμνηστικό σημείωμα με την υπογραφή του, προς τον Ουκρανό πρόεδρο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ HMEPA KATA ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Κριτική ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Οξεία κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, άσκησαν, τα μέλη του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Ο υπεύθυνος Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκπόνηση νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά των Ναρκωτικών, που θα κάλυπτε το διάστημα 2005 – 2009, ενώ χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης αλλά και του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Οπως είπε, αφενός έχουν δημιουργηθεί ελάχιστα νέα Κέντρα Πρόληψης, αφετέρου υποβαθμίζονται διαρκώς καθώς δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς.

ΛΑΪΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ

Αναβολή κληρώσεων

Λόγω των έκτακτων μέτρων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αναβλήθηκαν για σήμερα οι κληρώσεις του Εθνικού και του Λαϊκού λαχείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή