ΗΠΑ: Ενταξη στο NATO με ομοφωνία

ΗΠΑ: Ενταξη στο NATO με ομοφωνία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το ΝΑΤΟ λειτουργεί με βάση την αρχή της ομοφωνίας και όταν έρθει η ώρα να εξεταστούν οι νέες υποψηφιότητες όλα τα κράτη-μέλη θα κληθούν να εκτιμήσουν τις αιτήσεις και θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα στην ένταξη των νέων μελών», δήλωσε χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τομ Κέισι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κέισι εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταστεί δυνατή η επίτευξη ομοφωνίας σε ό,τι αφορά την εξέταση των νέων υποψηφιοτήτων, όταν αποφασίσει το ΝΑΤΟ να τις αξιολογήσει. Τόνισε, δε, ότι είναι γνωστή η θέση των ΗΠΑ για αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών και για την ΠΓΔΜ, και σημείωσε: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι όλες οι χώρες που επιθυμούν να γίνουν μέλη και οι οποίες είναι μέρος του Σχεδίου Δράσης θα συνεχίσουν να κάνουν όλα όσα είναι αναγκαία για να μπορέσουν να εκπληρώσουν τα κριτήρια ένταξης».

Τέλος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε πως σε ό,τι αφορά το όνομα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ μέσα από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή