Αλλάζει η πολιτική ατζέντα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σκηνικό της προεκλογικής περιόδου αλλάζει ριζικά μετά την μεγάλη τραγωδία των πυρκαγιών. Τα κόμματα αντέδρασαν ήδη με γρήγορες κινήσεις.

Για την κυβέρνηση το ζητούμενο είναι να αποδείξει ότι ο χειρισμός της μεγάλης αυτής κρίσης είναι επαρκής. Με βάση παλαιότερα στοιχεία που είχε στη διαθεσή της η κυβέρνηση για τις προηγούμενες μεγάλες πυρκαγιές, η κοινή γνώμη εκτιμά ότι πολλές οφείλονται σε εμπρησμό ενώ θεωρεί δεδομένες πλέον τις πάγιες αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού. Κυβερνητικά στελέχη αναμένουν μία παροδική μείωση των ποσοστών της στις επόμενες δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει εκλογικά κέρδη από την κρίση χωρίς να φανεί ότι δεν σέβεται το μέγεθος της τραγωδίας. Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν πως οι μείζονες εθνικές κρίσεις μπορεί να έχουν πολλαπλά αποτελέσματα. Αν η κυβέρνηση τις χειρισθεί σωστά, μπορεί να συσπειρώσουν τον κόσμο γύρω από τον επικεφαλής της. Υπάρχει δε πάντοτε το ενδεχόμενο η αγανάκτηση του μέσου πολίτη να ενισχύσει τα μικρά κόμματα. Οπως και να έχει το πράγμα, η προεκλογική περίοδος άλλαξε ύφος και περιεχόμενο από το βράδυ της Παρασκευής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή