Αλλαγή καμπάνιας της Ν.Δ.

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστά προσηλωμένη στη διαχείριση της «επόμενης ημέρας» από τις καταστροφικές πυρκαγιές -η οποία, πάντως, αναδεικνύει κι άλλες δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής- παραμένει η κυβέρνηση. Κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη συνεκτιμούν ότι αποκλειστικό στοίχημα μέχρι τις εκλογές πρέπει να παραμείνει η ταχεία και αποτελεσματική υλοποίηση των μέτρων που αποφασίστηκαν για την ανακούφιση των πληγέντων, καθώς και οι όποιες προεκλογικές εξαγγελίες να αφορούν κυρίως δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τα σχέδια ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών.

Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι η καθημερινή, πλέον, παρουσία του πρωθυπουργού στα υπουργεία και τις υπηρεσίες, που έχουν την ευθύνη των παραπάνω, έχει ενισχύσει την εικόνα της κυβέρνησης και έχει μειώσει το αίσθημα απογοήτευσης για ελλιπή επιχειρησιακή οργάνωση και λειτουργία. Ανάλογες εκτιμήσεις γίνονται στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, που έχει αναλάβει το βάρος υλοποίησης των οικονομικών μέτρων, σε συνεργασία με τα υπουργεία Απασχόλησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ. «Τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιοχές κατά την καταβολή του έκτακτου επιδόματος ήταν αναμενόμενα. Η κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά και αυτό που τελικώς μένει είναι η πρωτόγνωρα έγκαιρη οικονομική στήριξη των πληγέντων» λένε συνεργάτες του υπουργού κ. Γ. Αλογοσκούφη.

Ο προβληματισμός του κυβερνητικού επιτελείου εστιάζεται πλέον στο περιεχόμενο και το ύφος που θα έχει η προεκλογική παρουσία της Ν.Δ. στις επόμενες δύο εβδομάδες. Ηδη, αποφασίστηκε να ματαιωθούν οι ανοικτές προεκλογικές ομιλίες του πρωθυπουργού στο Αγρίνιο και τη Λάρισα, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο και την Κυριακή, αντίστοιχα, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα ματαίωσης και άλλων περιοδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού προτείνει την πραγματοποίηση, μόνο την τελευταία εβδομάδα, μιας ή δύο προεκλογικών συγκεντρώσεων, οι οποίες όμως, θα έχουν πλέον συμβολικό χαρακτήρα. Θα είναι δηλαδή χωρίς σημαίες, μουσική και συνθήματα και μόνο με μία σύντομη ομιλία του πρωθυπουργού, η οποία θα έχει τον χαρακτήρα διαγγέλματος. Στην πρόταση του Σχεδιασμού περιλαμβάνονται περιοδείες του κ. Καραμανλή στις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Ανατολική Αττική και κατάργηση όλων των τηλεοπτικών σποτ που είχαν ετοιμαστεί για τις εκλογές. Τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Χθες, ο κ. Καραμανλής επισκέφτηκε διαδοχικά το κτίριο, όπου έχει εγκατασταθεί ο κ. Π. Μολυβιάτης ως επικεφαλής του ειδικού Ταμείου που συστήθηκε για τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ. Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ το βράδυ επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ. Στη χθεσινή ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος ανακοίνωσε ότι έχουν δοθεί συνολικά 20.025 επιδόματα, ύψους 72.458.000 ευρώ στους πυροπαθείς της Πελοποννήσου και της Εύβοιας, ενώ έχουν κατατεθεί 242 αιτήσεις από πυροπαθείς της Αιγιαλείας. Επίσης, κατά τις δύο πρώτες ημέρες διανομής των επιδομάτων, έγιναν 60 προσαγωγές και 15 συλλήψεις ατόμων, οι οποίοι δεν το δικαιούνταν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή