Προς ντιμπέιτ των αρχηγών την Πέμπτη

Προς ντιμπέιτ των αρχηγών την Πέμπτη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 9 το βράδυ της Πέμπτης θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, το μοναδικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών γι’ αυτές τις εκλογές, αλλά ουδείς μέχρι χθες το βράδυ μπορούσε να διαβεβαιώσει αν θα μετέχουν τελικώς πέντε πολιτικοί αρχηγοί (Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Αλ. Παπαρήγα, Αλ. Αλαβάνος και Γ. Καρατζαφέρης) ή εξι, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, με τη συμμετοχή και του κ. Στ. Παπαθεμελή.

Το ΠΑΣΟΚ που ως γνωστό επιθυμεί και μια επιπλέον αναμέτρηση Καραμανλή – Παπανδρέου αρνείται τη συμμετοχή του προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης. Ωστόσο, η κυβέρνηση ώς αργά επέμενε σε ένα και μοναδικό ντιμπέιτ των 6, «υπενθυμίζοντας» ότι το 2004 μετείχε και ο κ. Δ. Τσοβόλας χωρίς το κόμμα του να εκπροσωπείται στη Βουλή.

Ενδεικτικό πάντως της αδυναμίας να επιτευχθεί διακομματική συμφωνία είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που προεξοφλείται ότι θα μετέχουν ουδεμία ενημέρωση είχαν χθες -πόσω μάλλον συμφωνία- από τα κομματικά επιτελεία. Ολα δείχνουν πάντως ότι και σε αυτήν την «αναμέτρηση» ο δημοσιογραφικός χώρος θα εκπροσωπηθεί μόνον από τον τηλεοπτικό χώρο και συγκεκριμένα από τους παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων ειδήσεων.

Ετσι, το MEGA θεωρείται βέβαιο ότι θα εκπροσωπήσει η κ. Ολγα Τρέμη, τον Αντ1 ο κ. Νίκος Ευαγγελάτος, τον Αλφα η κ. Ελλη Στάη, το Αλτερ ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, το Σταρ ο κ. Αιμίλιος Λιάτσος και τον ΣΚΑΪ ο κ. Αλέξης Παπαχελάς.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ, η συμμετοχή της κ. Μαρίας Χούκλη εθεωρείτο προεξοφλημένη, πλην όμως άγνωστο παρέμενε αν η ίδια θα είναι συντονίστρια, καθώς τον ρόλο του συντονιστή διεκδικεί και ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου. Αν πάντως δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δημοσιογράφων, είναι πιθανό τον ρόλο του συντονιστή να τον αναλάβει ένας εκ των έξι με κλήρωση, όπως συνέβη και στις ευρωεκλογές.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη διαδικασία, το πιθανότερο είναι η «συζήτηση» να χωριστεί σε έξι τομείς (οικονομία, εξ. πολιτική, καθημερινότητα κ.λπ.), με τους δημοσιογράφους να θέτουν τυχαία από ένα ερώτημα σε κάθε πολιτικό αρχηγό, χωρίς τη δυνατότητα να πουν αν αισθάνονται καλυμμένοι από την απάντηση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή