Αρωγή από τράπεζες και επιχειρήσεις

Αρωγή από τράπεζες και επιχειρήσεις

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η οικονομική βοήθεια που προσφέρουν τράπεζες και επιχειρήσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των περιοχών τους. Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι προσφέρει το συνολικό ποσό των 30 εκατ. ευρώ. Από αυτό 5.000.000 θα κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό αρωγής του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και άλλα 5 εκατ. θα δοθούν για την αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης θα χορηγηθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα οχήματα και εξοπλισμός αξίας 15.000.000 ευρώ. και θα χορηγηθούν 50 υποτροφίες συνολικού ύψους 2.500.000 ευρώ σε σπουδαστές ή φοιτητές οικογενειών μονίμων κατοίκων των πληγεισών περιοχών. Επίσης, η διοίκηση αποφάσισε να ανοίξει ειδικό λογαριασμό, όπου το προσωπικό θα καταθέτει την προσφορά του και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα τριπλασιασθεί από την τράπεζα και θα διατεθεί στους πληγέντες.

Το προσωπικό της τράπεζας ABN AMRO Ελλάδος συγκέντρωσε 11.000 ευρώ, που προσφέρθηκαν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να συμβάλει με το ποσό των 100.000 ευρώ. Ο ΟΤΕ και οι θυγατρικές του εταιρείες προσφέρουν συνολικό ποσό ύψους 6 εκατ. ευρώ και παρέχουν διευκολύνσεις στους πληγέντες συνδρομητές τους (όπως αναστολή των διακοπών των τηλεφωνικών συνδέσεων, μη χρέωση παγίων τελών, αναβολή υποχρέωσης καταβολής οφειλών λογαριασμού για διάστημα 6 μηνών κ.ά.)

Επίσης, ομάδα εθελοντών εργαζομένων της COSMOTE μετέβη ήδη στις πληγείσες περιοχές, όπου διανέμει σε πυροπαθείς, εθελοντές και πυροσβέστες, 10.000 πακέτα σύνδεσης CΟSΜΟΚΑRΤΑ, με χρόνο ομιλίας αξίας 50 ευρώ, αλλά και συσκευές κινητών τηλεφώνων, για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών επικοινωνίας.

Η Ηλεκτρονική Αθηνών προσφέρει για όσα σπίτια καταγράψει ο κρατικός μηχανισμός ως κατεστραμμένα μέχρι το τέλος της διαδικασίας, μια επώνυμη ηλεκτρική κουζίνα υψηλής αξίας. Η συνολική αξία της προσφοράς εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 400.000 ευρώ.

Τη διάθεση ποσού 1 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές αποφάσισε η Aegean Airlines. Επιπρόσθετα, εντός δύο εβδομάδων θα ενεργοποιηθεί τεχνικά η δυνατότητα για 6 μήνες ώστε το επιβατικό κοινό που επιλέγει να κάνει έκδοση του εισιτηρίου του στον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας να προσφέρει, εφόσον το επιθυμεί, 2 ευρώ ανά εισιτήριο.

Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων αποφάσισε να προσφέρει ο Ομιλος Inditex (Αλυσίδα Zara). Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ανακοίνωσε την πρόθεση της οικογένειάς της να υιοθετήσει το χωριό Μάκιστος, αναλαμβάνοντας, μεταξύ των άλλων, τη φροντίδα των παιδιών του χωριού και την ανακατασκευή των σπιτιών που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή