Διγλωσσία ΠΑΣΟΚ για την Πάρνηθα

Διγλωσσία ΠΑΣΟΚ για την Πάρνηθα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή γλώσσα χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ για τις πυρκαγιές. Ενώ η ηγεσία του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της υπονομεύει το μέλλον του δασικού πλούτου της χώρας, βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσονται υπέρ της περαιτέρω οικοδόμησης της κατεστραμμένης από τις πυρκαγιές Πάρνηθας.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Θόδωρος Πάγκαλος, Βασίλης Οικονόμου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ηλίας Παπαζήσης και Κωνσταντίνος Βρεττός με κοινή δήλωσή τους στις 20 Ιουλίου 2007 -τη στιγμή δηλαδή που ήταν νωπές οι μνήμες των Αθηναίων από την πυρκαγιά στην Πάρνηθα- αμφισβητούσαν το προεδρικό διάταγμα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά, που προβλέπει τη δυνατότητα οικοδόμησης στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας στα 20 στρέμματα. Υποστήριζαν ότι η δυνατότητα αυτή δεν πρέπει να περιοριστεί περαιτέρω από τα 4 στρέμματα και πρότειναν επιπλέον να επιτραπεί η συνένωση δύο όμορων αγροτεμαχίων ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις οικοδόμησης.

Ειδικότερα, οι βουλευτές στη δήλωσή τους αναφέρουν: «Οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν την ευκαιριακή και πρόχειρη υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, με το πρόσχημα της προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας. Το διάταγμα αυτό έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων για να αμβλυνθεί η αγανάκτηση της κοινής γνώμης μετά την κυβερνητική ανικανότητα σχετικά με την πρόληψη και την καταστολή της καταστροφικής πυρκαγιάς στον Εθνικό Δρυμό».

Οι βουλευτές τονίζουν ότι «το διάταγμα πρέπει να καταργηθεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές» και ότι «όχι μόνο δεν πρέπει να περιοριστεί η δυνατότητα οικοδόμησης που υπήρχε μέχρι σήμερα στα 4 στρέμματα, αλλά πρέπει να επιτραπεί η συνένωση δύο μόνον αγροτεμαχίων και εφόσον προκύπτει ακίνητο 4 τουλάχιστον στρεμμάτων, να επιτρέπεται η οικοδόμηση με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αφορούν τα 4 στρέμματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή