Αισιοδοξία για αυτοδυναμία στα στελέχη της Ρηγίλλης

Αισιοδοξία για αυτοδυναμία στα στελέχη της Ρηγίλλης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες εκλογές και όχι συνεργασία με άλλα κόμματα προβλέπει ο γραμματέας της Κ. Ε. της Ν. Δ. Λευτ. Ζαγορίτης, στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Η τοποθέτηση αυτή του κ. Ζαγορίτη είναι απολύτως ενδεικτική της στρατηγικής που έχει επιλέξει το κυβερνών κόμμα, με προφανείς στόχους να περιορίσει τις όποιες μετακινήσεις ψηφοφόρων της Ν. Δ. προς το ΛΑΟΣ αλλά και τις τάσεις «χαλαρότητας», οι οποίες ήδη καταγράφονται στην προεκλογική σκηνή. Η στρατηγική συμπληρώνεται από τη διαρκή υπόμνηση της ανάγκης να μην χαθεί ούτε μία ψήφος.

«Ο κόσμος καταλαβαίνει. Εχει ζήσει τα προβλήματα του 1989, όταν χρειάστηκαν 3 αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες προκειμένου να έχουμε κυβέρνηση με 150 βουλευτές, στους οποίους προστέθηκε τελικά και ο κ. Κατσίκης», σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84», ο κ. Ζαγορίτης. Οταν, δε, ρωτήθηκε τι θα πράξει η Ν.Δ. στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία, και αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε:

«Ο λαϊκισμός, η οξύτητα, η πόλωση που καλλιεργείται από το ΠΑΣΟΚ καθιστούν δυστυχώς αδύνατη οποιαδήποτε συνεργασία, οποιαδήποτε συνεννόηση. Η Αριστερά από την άλλη μεριά, έχει τοποθετηθεί. Με το ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να συνεργαστούμε. Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι η Ν.Δ. θα έχει την αυτοδυναμία. Στην εντελώς απίθανη περίπτωση, θα ξαναγίνουν εκλογές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάγκη να υπάρξει κατηγορηματική διάψευση του ενδεχομένου συνεργασίας της Ν.Δ. με το ΛΑΟΣ κρίθηκε αναγκαία μετά την τελευταία στροφή του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος σταδιακά απομακρύνεται από την τακτική της μετωπικής αντιπαράθεσης με το κυβερνών κόμμα, προκειμένου, όπως κρίνουν στη Ρηγίλλης, να ισχυροποιηθεί η πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας μαζί του.

Πάντως, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη μεταδίδουν αίσθηση ικανοποίησης και αφήνουν να εννοηθεί ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας δείχνει εξαιρετικά εφικτός για τη Ν.Δ. Κάποιοι μάλιστα μιλούν για διακριτή και μη αναστρέψιμη διαφορά, η οποία θα εξασφαλίσει 153 με 154 βουλευτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή