Εμφαση στην πολιτική αναδιανομής του πλούτου από τον Γ. Παπανδρέου

Εμφαση στην πολιτική αναδιανομής του πλούτου από τον Γ. Παπανδρέου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πολιτική της αναδιανομής του πλούτου που επαγγέλλεται το κυβερνητικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να αναδείξει από αύριο ο κ. Γ. Παπανδρέου. Τη στόχευση αυτή θα έχουν, κατά πληροφορίες, και οι εμφανίσεις του στη ΔΕΘ, στις οποίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απαριθμήσει ένα προς ένα όλα τα μέτρα που εισηγείται το κόμμα του για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενεστέρων.

Στο ίδιο πλαίσιο, άλλωστε, όπως εξηγούν και συνεργάτες του, εντάσσεται και το σχέδιο ανασυγκρότησης της Πελοπονήσσου, το οποίο στο εξής θα εμφανίζεται από το ΠΑΣΟΚ ως ιδανικό μοντέλο για την ανάκαμψη των νομών της περιφέρειας, που αντιμετωπίζουν τα οξύτερα οικονομικά προβλήματα.

Ο κ. Παπανδρέου επιπλέον φέρεται αποφασισμένος στη ΔΕΘ να προβάλει και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων του κόμματός του, θίγοντας και το ασφαλιστικό, αλλά διευκρινίζοντας ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν με την προηγούμενη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων. Η τακτική της προβολής του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ στις εναπομείνασες προεκλογικές ημέρες εκρίθη αναγκαία από τη Χαρ. Τρικούπη, όχι μόνον διότι μέχρι πρότινος οι δημοσκοπήσεις κατεδείκνυαν ότι οι πολίτες αγνοούσαν τις προτάσεις του κόμματος. Προκρίθηκε ως ιδανική για την τελική ευθεία προ των εκλογών κυρίως διότι επιχειρεί με ευθύ τρόπο να αναδείξει την απουσία αντίστοιχου προγράμματος της κυβέρνησης, την οποία καταλογίζει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κ. Λαλιώτης στη Ν.Δ.

Οι προτάσεις του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, έχουν ως φαίνεται στο σύνολό τους υιοθετηθεί γι’ αυτές τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες ο κ. Λαλιώτης παρουσίασε τον τρίτο κύκλο των επικοινωνιακών σποτ του ΠΑΣΟΚ, τα οποία στο σύνολό τους έχουν ως στόχευση τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος επιχειρείται να εμφανιστεί αφερέγγυος και αναξιόπιστος, αλλά ταυτοχρόνως και άβουλος. Το αν η συγκεκριμένη τακτική αποδειχθεί πολιτικά επωφελής για το ΠΑΣΟΚ, μένει βέβαια να αποδειχθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή