Οι ευθύνες του πρωθυπουργού

Οι ευθύνες του πρωθυπουργού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 1999 ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, αποδίδοντας τις κύριες πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Οτσαλάν. Οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν αμέσως. Ετσι βρέθηκαν εκτός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Πάγκαλος, Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Καραμανλής, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός δεν εξιλεώνεται με την αποπομπή των τριών υπουργών του καθώς είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον εθνικό διασυρμό, την ντροπή και την έκθεση της χώρας σε κινδύνους.

Αυτά έγιναν το 1999.

Το 2007 οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σκότωσαν 65 ανθρώπους, έκαψαν το 12,5 % των ελληνικών δασών, εκατοντάδες σπίτια, την Αρχαία Ολυμπία. Για τις ανθρώπινες ζωές και την τεράστια οικονομική και οικολογική καταστροφή ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής δεν διέκρινε και πάντως δεν απέδωσε πολιτικές ευθύνες. Φαίνεται να πιστεύει ο κ. Καραμανλής ότι κανείς δεν είναι υπεύθυνος για την ανοργανωσιά των υπηρεσιών δασοπροστασίας, κανείς για το κάψιμο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αν όμως ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί ή δεν θέλει να εξειδικεύσει και να αποδώσει τις κύριες πολιτικές ευθύνες για την καταστροφή που έγινε, τούτο σημαίνει ότι η ευθύνη είναι συνολικά της κυβέρνησης και άρα δική του.

* Ο κ. Στ. Μάνος είναι πρώην υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή