Εμφαση στην περιφέρεια

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ανάπτυξη είναι το πρόγραμμα των προεκλογικών περιοδειών του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αφού απομένουν μόλις 6 ημέρες για τη λήξη της προεκλογικής περιόδου. Υπεράσπιση του έργου και της αξιοπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, ενίσχυση της περιφέρειας και των οικονομικά ασθενέστερων, μεταρρυθμίσεις, αλλά και απόρριψη της οξύτητας και της πόλωσης συνθέτουν τον καμβά της επιχειρηματολογίας του. Ο πρωθυπουργός χθες περιόδευσε στα έργα της Εγνατίας Οδού από τα Ιωάννινα μέχρι τα Γρεβενά και την Κοζάνη και το βράδυ μίλησε στην πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Ν. Δ. στις Σέρρες.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Εγνατία, μαζί με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά, είχε αναβληθεί δις εξαιτίας των πυρκαγιών, πλην όμως χθες συνοδεύτηκε με την παράδοση σε κυκλοφορία επιπλέον 34 χιλιομέτρων του οδικού άξονα και τη ρητή δέσμευση ότι το σύνολο της Εγνατίας θα δοθεί στην κυκλοφορία εντός του 2008. Στους χαιρετισμούς που απηύθυνε προς τους πολίτες που τον υποδέχθηκαν σε Γρεβενά και Κοζάνη, ο πρωθυπουργός ανέδειξε το έργο που υλοποιήθηκε για την ενίσχυση της περιφέρειας, θέτοντας ως κεντρικό σύνθημα «εμείς τις δεσμεύσεις μας τις κάνουμε πράξεις».

Από τα Γρεβενά, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να μπει τέλος στην αντίληψη της «μίας και της άλλης Ελλάδας» ενώ από την Κοζάνη χαρακτήρισε τη Μακεδονία το «μεγάλο ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας» και αναφέρθηκε στη διάθεση του 80% του νέου πλαισίου κοινοτικής στήριξης στην ελληνική περιφέρεια.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε για άλλη μία φορά τους υψηλούς τόνους και την πόλωση, ενώ επανέφερε, εμμέσως πλην σαφώς, το αίτημα για ισχυρή λαϊκή εντολή και συμπόρευση όλων. «Δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια πόλωσης και οξύτητας… Τα αφήνουμε σε άλλους αυτά». Υπογράμμισε ότι στόχος του ιδίου είναι η προσφορά προς όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες, τους οποίους και κάλεσε «να προχωρήσουμε όλοι μαζί, κοιτώντας μόνον και πάντοτε μπροστά».

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τη δέσμευση για ουσιαστική στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές. «Πολλοί συμπολίτες μας πέρασαν μια σκληρή δοκιμασία», υπογράμμισε, για να αναλάβει προσωπικά το στοίχημα της ανασυγκρότησης: «Χρέος μας είναι η στήριξη των συνανθρώπων μας και η ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν, δεσμεύομαι να ανταποκριθώ στο ακέραιο, το λέω καθαρά και δυνατά και από εδώ».

Τέλος, αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των ευπαθών ομάδων (ταμείο κοινωνικής συνοχής, πολυτεκνικό επίδομα στους τρίτεκνους από 1/1/08, αυξήσεις σε συντάξεις ΟΓΑ και το ΕΚΑΣ), ενώ τοποθέτησε τη θέσπιση της ελάχιστης εθνικής σύνταξης εντός του 2009.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή