Η μάχη της ΔΕΘ για την οικονομία

Η μάχη της ΔΕΘ για την οικονομία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται αυτό το διήμερο η προεκλογική μάχη, καθώς όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επισκέπτονται τη Διεθνή Εκθεση, στον απόηχο και των εντυπώσεων που άφησε η τηλεοπτική τους αντιπαράθεση. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η οικονομία, στην οποία θα αναφερθούν στις καθιερωμένες ομιλίες τους προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φτάνει σήμερα στη συμπρωτεύουσα και το βράδυ θα αναπτύξει με την ομιλία του τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει τη νέα τετραετία, αν επανεκλεγεί. Βασική του επιδίωξη θα είναι να στείλει το μήνυμα ότι η οικονομία έχει ανορθωθεί, αλλά η μάχη δεν έχει κερδηθεί για αυτό είναι απαραίτητη η προσήλωση στην ήπια δημοσιονομική προσαρμογή, ώστε να μηδενιστεί το έλλειμμα έως το 2010. Ο κ. Καραμανλής θα αρχίσει την ομιλία του με αναφορές στις πρόσφατες πυρκαγιές και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ενώ στις προτεραιότητες της νέας τετραετίας θα συμπεριλάβει την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, την καθιέρωση κατώτατης εθνικής σύνταξης, τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τις αποκρατικοποιήσεις.

Στη δική του, αυριανή, ομιλία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει έμφαση στις προτάσεις του για την αναδιανομή του πλούτου και θα απαριθμήσει αναλυτικά ένα ένα τα μέτρα που θα εφαρμόσει το κόμμα του ως κυβέρνηση για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να παρουσιάσει και το πρόγραμμά του για τις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν με κοινωνική συναίνεση. Χθες το βράδυ μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη στη ΔΕΘ. Αύριο, τέλος, σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους θα μιλήσει η γ. γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ τη Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή