Νέες βολές Παπαρήγα κατά ΣΥΡΙΖΑ

Νέες βολές Παπαρήγα κατά ΣΥΡΙΖΑ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μείωση της ισχύος του δικομματισμού και η ταυτόχρονη άνοδος της δύναμης του KKE αποτελούν τον κεντρικό εκλογικό στόχο για την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτό διευκρίνισε η κ. Αλέκα Παπαρήγα χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι είναι λάθος να θεωρηθεί η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση πεδίο αναμέτρησης του κόμματός της με τον Συνασπισμό.

Ωστόσο, μία ημέρα πριν, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση επιτέθηκε για πολλοστή φορά στο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας οξύτατους τόνους.

Στόχος του Περισσού

«Δεν είναι οι εκλογές ανάμεσα στους δύο (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) και στους δύο (KKE – ΣΥΡΙΖΑ). Είμαστε εμείς (KKE) και οι δύο (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ). Και επικρίνουμε όποιον άλλο τους στηρίζει», είπε η κ. Παπαρήγα, σημειώνοντας παράλληλα ότι στόχος του Περισσού είναι να απεγκλωβιστούν από τα μεγάλα κόμματα, τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Σε αυτά απευθυνόμαστε, είπε, και συμπλήρωσε ότι το κοινωνικό ακροατήριο του KKE και του ΣΥΝ είναι διαφορετικό.

Το προηγούμενο βράδυ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του KKE στη Θεσσαλονίκη, όπως προαναφέρθηκε η κ. Αλέκα Παπαρήγα στράφηκε με σφοδρότητα εναντίον του ΣΥΝ και προσωπικά του κ. Αλέκου Αλαβάνου, μνημονεύοντας τις εναντίον του κ. Καραμανλή πρόσφατες φραστικές επιθέσεις του: «Δεν προσχωρήσαμε στη λογική της θεατρινίστικης πολιτικής βεντέτας με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, πολύ περισσότερο με τους ηγέτες τους. Δεν παρασυρθήκαμε σε χαρακτηρισμούς των προσώπων, όπως κάνουν μεταξύ τους, όπως κάνουν άλλα κόμματα σήμερα. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα στρατηγικής κατεύθυνσης και συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών. Απορρίπτουμε χαρακτηρισμούς τύπου είσαι ανίκανος, είσαι νονός, είσαι λίγος, είσαι κλεισμένος στο καβούκι σου, είσαι αλαζόνας και ψεύτης. Δεν είναι οι προσωπικές ιδιότητες των ηγετών που καθορίζουν την πολιτική τους, αλλά ο ταξικός χαρακτήρας αυτών των κομμάτων, τα προγράμματα και η στάση τους», υπογράμμισε η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Τα εθνικά θέματα

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κ. Παπαρήγα επέλεξε να εστιάσει ως κεντρικό θέμα της χθεσινής συνέντευξης Τύπου τα εθνικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας έχουν εκχωρηθεί στο NATO, ενώ μεταξύ άλλων εξέφρασε και την βαθύτατη ανησυχία της σχετικά με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, με επίκεντρο το Κόσοβο.

Οσον αφορά, τέλος, τις τελευταίες εξαγγελίες των δύο μεγάλων κομμάτων αναφορικά με την οικονομική πολιτική, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθούν γενναία μέτρα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και ως τέτοιο ανέφερε την κατάργηση του ΦΠΑ για τα σχολικά και τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή