Δίλημμα Παπανδρέου προς αριστερούς ψηφοφόρους

Δίλημμα Παπανδρέου προς αριστερούς ψηφοφόρους

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δικό του δίλημμα προς τους ψηφοφόρους της Αριστεράς έθεσε χθες από την Κοζάνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι όταν «το τι Πλαστήρας, τι Παπάγος, τι Ανδρέας, τι Μητσοτάκης έπιασε, το κόστος για τη χώρα ήταν πολύ μεγάλο».

Παράλληλα, μέσω του εκπροσώπου Τύπου κ. Γ. Ραγκούση, η Χαριλάου Τρικούπη κατηγόρησε τη Ν.Δ. για διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς «διαδίδει ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας, προηγείται και μάλιστα προηγείται σημαντικά». Οπως προαναφέρθηκε, βασική στόχευση της χθεσινοβραδινής ομιλίας του κ. Γ. Παπανδρέου ήταν να περιορίσει τις όποιες διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ, ή στην καλύτερη περίπτωση να διεμβολίσει την εκλογική τους βάση. Ετσι, ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε: «Οι αριστεροί πολίτες γνωρίζουν πού οδηγεί τον τόπο το δίλημμα. Το απέρριψαν στο παρελθόν. Το απορρίπτουν και σήμερα που το επαναφέρουν οι πολιτικές τους ηγεσίες. Στη μεγάλη μάχη για τη Νέα Αλλαγή δεν περισσεύει κανένας».

Παράλληλα, κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο κ. Παπανδρέου επανέφερε στο προσκήνιο όλο το φάσμα της κριτικής του κατά της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας, στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, και στην οικονομική της πολιτική, ενώ επανέλαβε ότι η Ν.Δ. έχει «κρυφή ατζέντα» που θα πλήξει το εισόδημα των ασθενέστερων τάξεων και θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση νίκης της στις επερχόμενες εκλογές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «τα διλήμματα της Κυριακής είναι υπαρκτά, δεν είναι πλαστά. Την Κυριακή αποφασίζουμε και ψηφίζουμε: Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη ή Δεξιά Συντηρητική Παράταξη; ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ.;».

Με τη χθεσινή του ομιλία, ο κ. Παπανδρέου επί της ουσίας αποκάλυψε τις βασικές του στοχεύσεις κατά τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου. Ο κ. Παπανδρέου θα ακολουθήσει μια τακτική λελογισμένης πόλωσης έναντι της Ν.Δ. ώστε να αυξήσει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να ενεργοποιήσει τα αρνητικά «αντανακλαστικά» των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που κινούνται στο μέσο του πολιτικού φάσματος. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να θέτει το δίλημμα της διακυβέρνησης προς τους ψηφοφόρους της Αριστεράς, καθώς εκλογικοί αναλυτές αναμένουν αύξηση των δυνάμεων του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΝ, που εκ των πραγμάτων θα αποβεί σε βάρος συνολικά του δικομματισμού, αλλά πρωτίστως του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα αναμένεται να εμφανιστεί εκ νέου σε «πρώτο πλάνο» και ο κ. Κ. Λαλιώτης, που τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αφορμή θα αποτελέσει η παρουσίαση των τελευταίων διαφημιστικών σποτ του ΠΑΣΟΚ που ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ. Χθες το πρωί, ο κ. Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη (στην τηλεόραση του «Αντένα»). Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στη δέσμευση της Ν.Δ. για το φόρο κληρονομιάς, υποστηρίζοντας πως για μια ακόμη φορά με τις επιλογές της η κυβέρνηση θα επιβαρύνει τις ασθενέστερες τάξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή