Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αρνήθηκε υποψηφιότητα για το βραβείο Ζαχάρωφ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αρνήθηκε υποψηφιότητα για το βραβείο Ζαχάρωφ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για το βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος προτάθηκε να είναι υποψήφιος για το βραβείο από την πολιτική ομάδα «Ταυτότητα, Παράδοση, Κυριαρχία» κατά την προχθεσινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε χθες από το γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, «το γραφείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις Βρυξέλλες, ειδοποίησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η Αυτού Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος της πολιτικής ομάδας «Ταυτότητα, Παράδοση, Κυριαρχία» για το «Βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης».

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει κάθε χρόνο το συγκεκριμένο βραβείο σε προσωπικότητες, που έχουν διακριθεί στη μάχη για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παλαιότερα έχουν βραβευθεί οι Νέλσον Μαντέλα, Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ και Λεϊλά Ζανά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή