Παπαθεμελής: Συνεργασία μόνο έπειτα από νέες εκλογές

Παπαθεμελής: Συνεργασία μόνο έπειτα από νέες εκλογές

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο μετά τη διεξαγωγή και νέων εκλογών, στην περίπτωση που την ερχόμενη Κυριακή δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, βλέπει πιθανή μία κυβέρνηση συνεργασίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χθες κατά την επίσκεψή του στην 72η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαθεμελής εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία, καθώς κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν την επιθυμούν. Αν όμως η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, χωρίς να προκύψει και πάλι αυτοδυναμία, τότε ανέφερε ότι οι πολιτικές ηγεσίες θα αναγκαστούν να προσανατολιστούν σε λύσεις συνεργασίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Παπαθεμελής πρότεινε να ασκηθεί «βέτο» τώρα και εκτίμησε ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής δεν θα θέσει βέτο στην ένταξη της γειτονικής Δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είπε ακόμη ότι η Ν.Δ. έχει αποστεί από την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992 και από τις ίδιες ιδέες διαπνέεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Γενικότερα για το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι έχει «μεταλλαχθεί» και απέχει από το κοινωνικό και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Για τη Δημοκρατική Αναγέννηση επισήμανε ότι είναι κόμμα προοδευτικό, κοινωνικό, πατριωτικό και δημοκρατικό και δεν έχει καμιά σχέση με το ΛΑ.ΟΣ. του κ. Γ. Καρατζαφέρη, τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει στις τάξεις του στελέχη της «4ης Αυγούστου» και του Λεπενισμού. Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, μιλώντας, όπως είπε, ως εκπρόσωπος 31 πρώην στελεχών του ΛΑ. ΟΣ. ανέφερε ότι προσχώρησαν στο κόμμα του κ. Παπαθεμελή για να υπηρετήσουν τις αξίες της πατρίδας, της Ορθοδοξίας και της δίκαιης κοινωνίας, όταν διαπίστωσαν ότι ο κ. Καρατζαφέρης άλλα λέει και άλλα πρεσβεύει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή