Γ. Παπανδρέου: «Δημοψήφισμα η αναμέτρηση»

Γ. Παπανδρέου: «Δημοψήφισμα η αναμέτρηση»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, την αλίευση ψηφοφόρων από τη δεξαμενή της Αριστεράς και την αντιστροφή του κλίματος ηττοπάθειας που προκαλεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η έντονη φημολογία περί βέβαιης επικράτησης της Ν.Δ. στην αναμέτρηση της Κυριακής, αποσκοπούσε η χθεσινοβραδινή ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στο Πεδίον του Αρεως.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «οι εκλογές της Κυριακής είναι ένα δημοψήφισμα με όλη τη σημασία της λέξης. Για να φύγει η Δεξιά. Για να ανοίξει ο δρόμος για την Εθνική Αναγέννηση. Η απάντηση σ’ αυτό το δημοψήφισμα για κάθε πολίτη είναι μία: ψηφίζω ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να απαντήσει πολιτικά στις φήμες περί κρυφών δημοσκοπήσεων που συγκλίνουν στο συμπέρασμα περί άνετης εκλογικής επικράτησης της Ν.Δ. στην αναμέτρηση της Κυριακής: «Η Ν.Δ. φοβάται την ήττα της και κινδυνολογεί. Αυτός ο μηχανισμός που διαχέει φήμες έχει συγκεκριμένη διεύθυνση και ονοματεπώνυμο. Είναι το Μαξίμου, είναι οι υπουργοί. Είναι τα υπόγεια της Ρηγίλλης και τα έμμισθα παπαγαλάκια της», υπογράμμισε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Επίσης, ο κ. Γ. Παπανδρέου έθεσε τα διλήμματα της επερχόμενης αναμέτρησης, επαναλαμβάνοντας πως η Ν.Δ. έχει «κρυφή ατζέντα» εις βάρος των ασθενέστερων τάξεων, την οποία θα προωθήσει σε περίπτωση νίκης της στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και άσκησε οξύτατη κριτική προσωπικά κατά του πρωθυπουργού. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής «έγινε ο πρωθυπουργός των συμφερόντων, των σκανδάλων και των συγκαλύψεων, ένας άφαντος πρωθυπουργός δέσμιος και όμηρος εκείνων που προστατεύει και των ημετέρων». «Ζητά λευκή επιταγή για ανύπαρκτο προϋπολογισμό με κρυφή ατζέντα, την επιβράβευση της συμπεριφοράς της κυβέρνησής του, ζητά το δικαίωμα στην απόλυτη αυθαιρεσία», κατέληξε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Σήμερα, ο κ. Γ. Παπανδρέου αναμένεται να γνωστοποιήσει τη δομή της κυβέρνησης που θα σχηματίσει σε περίπτωση νίκης του στις προσεχείς εκλογές. Ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει επεξεργαστεί σχέδιο που προβλέπει τέσσερις ή πέντε κύκλους υπουργείων και ένα κυβερνητικό σχήμα με δεκατρείς ή δεκαπέντε το πολύ υπουργούς.

Ομως, τα τελευταία εικοσιτετράωρα δέχεται εισηγήσεις να μην αναπτύξει πλήρως τον σχεδιασμό του, προκειμένου να μην προκληθούν αναταράξεις στους κόλπους των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο εσωτερικό των υπουργείων.

Δεν ενδιαφέρεται ο κ. Σημίτης

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου είχε χθες με πρωτοβουλία του, τηλεφωνική επικοινωνία ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης. Οι κ. Παπανδρέου και Σημίτης συμφώνησαν να συναντηθούν εντός της προσεχούς εβδομάδας, ενώ με αφορμή τη φημολογία των τελευταίων ημερών, ο πρώην πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι το αμέσως επόμενο διάστημα έχει άλλες προτεραιότητες και δεν είναι δυνατόν να μετάσχει με θεσμικό ρόλο στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο πρώτος σε περίπτωση εκλογικής νίκης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αναμέτρηση της Κυριακής. Ο κ. Κ. Σημίτης ήταν παρών στη χθεσινή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Πεδίον του Αρεως, ανέβηκε, δε, και στην εξέδρα. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι προ δεκαημέρου, ο κ. Κ. Σημίτης είχε τηλεφωνήσει στον κ. Κ. Λαλιώτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την προεκλογική στρατηγική και την καμπάνια της Χαριλάου Τρικούπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή