Τσάι, συμπάθεια και εκλογική εκστρατεία

Τσάι, συμπάθεια και εκλογική εκστρατεία

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγαπητή μου φίλη, φίλε, σας περιμένω με αγάπη σε μια όμορφη πολιτική βραδιά, με κουβέντα και ποτό. Να φρεσκάρουμε τις δυνάμεις μας για το νικηφόρο αγώνα». Κώστας Γείτονας

Οι ψηφοφόροι που ανταποκρίθηκαν στο παραπάνω κάλεσμα, δεν βρέθηκαν σε κάποια «τοπική» του ΠΑΣΟΚ, ούτε κούνησαν πράσινα σημαιάκια. Ολίγον έκπληκτοι αντίκρισαν τον Σταμάτη Γονίδη στη γιγαντοαφίσα του κέντρου διασκεδάσεως «Νεράιδα» να τους καλωσορίζει, και μετά βρέθηκαν με το ποτό στο χέρι να περιμένουν τον κ. Γείτονα να πιάσει το μικρόφωνο! Δεν είναι που ο βουλευτής είδε την κάθοδο της Εφης Σαρρή στον πολιτικό στίβο και είπε να καλύψει το κενό ανερχόμενος στο καλλιτεχνικό στερέωμα -απλώς ο υποψήφιος ασπάσθηκε το πολιτικό «τρεντ» της εποχής: τις συγκεντρώσεις σε καφέ, μεζεδοπωλεία και κέντρα διασκεδάσεως.

Αναλόγως με το στυλ του υποψηφίου, και οι επιλογές -ποιος μπορεί να εκπλαγεί που ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε τους φίλους του στον Ιππικό Ομιλο Αμαρουσίου, ενώ ο Χρήστος Πρωτόπαππας διάλεξε την κοσμική ταβέρνα «Νέο Παλατάκι» στην Καλλιθέα; Πρόκειται για την τελευταία προεκλογική μόδα -την περασμένη Κυριακή, στο κέντρο διασκέδασης «Αθηνών Αρένα» αντί του συνήθους ενοίκου Αντώνη Ρέμου, ενεφανίσθη η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, που ξεκίνησε το πρόγραμμά της με το κλασικό πλέον σουξέ «Βιβλίο Ιστορίας, Vol. 2».

Βεβαίως, αυτό δεν είναι τίποτε μπρος στο καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο που επέδειξε ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Εκείνος προ ημερών ξεκίνησε σεμνά την καλλιτεχνική του πορεία απ’ το δημοτικό αναψυκτήριο της Ηλιούπολης, αλλά αμέσως μετά εμφανίσθηκε στο δημοτικό κινηματογράφο «Λουίζα», για να συνεχίσει με ένα γρήγορο πέρασμα απ’ το θέατρο «Αλίκη» πριν καταλήξει για την τελική του παράσταση στο προεκλογικό πάλκο του «Μετροπόλιταν». Βεβαίως, κάπου στο ενδιάμεσο, έδειξε και την πιο λαϊκή του πλευρά σε μία και μοναδική παράσταση στο κέντρο διασκεδάσεως «Τολ» στο Μαρούσι.

Υπάρχουν, όμως, και πιο ρομαντικές ψυχές στο κοινοβούλιο. Ο Πέτρος Δούκας, ας πούμε, επιδεικνύει αδυναμία για τις παραθαλάσσιες καφετέριες -ξεκίνησε απ’ το καφέ «Oscar» στον Κάλαμο, κύκλωσε παραλιακώς την Αττική περνώντας από δύο διαφορετικά ταβερνεία δίπλα στο κύμα, και κατέληξε στην καφετέρια «Albatros» της Αρτέμιδας, για έναν τελευταίο «φρέντο» πριν από την κάλπη. Αλλά όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλει, δεν μπορεί να συναγωνιστεί το βασιλιά του καφέ, κ. Γ. Ανωμερίτη, όστις στοχοποίησε δώδεκα (!) διαφορετικές καφετέριες στα δώδεκα σημεία της εκλογικής του περιφέρειας, και όπως όλα δείχνουν, τις εξάντλησε όλες -με την προϋπόθεση βεβαίως να μην έχει πάθει τίποτε απ’ την καφεΐνη στο ενδιάμεσο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή