Σιγή ιχθύος ΚΚΕ μέχρι τα αποτελέσματα

Σιγή ιχθύος ΚΚΕ μέχρι τα αποτελέσματα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξωτερική όψη των κεντρικών γραφείων του ΚΚΕ στον Περισσό ένα γιγαντιαίο πανό καλούσε χθες το απόγευμα τους πολίτες να τιμωρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτό ήταν άλλωστε το κεντρικό μήνυμα του κόμματος σε όλη την προεκλογική περίοδο. Τιμωρία του δικομματισμού, αποδυνάμωση των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία ασκούν την ίδια πολιτική και ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε να μπορέσει να προωθήσει τις θέσεις του με μεγαλύτερη ισχύ.

Περίπου μία ώρα πριν από τις 7.00 μ.μ. χθες και τη γνωστοποίηση των συμπερασμάτων των exit polls, στον Περισσό επικρατούσε ηρεμία. Καμιά ιδιαίτερη κινητικότητα, οι θυρωροί στις θέσεις τους υποδέχονταν και καθοδηγούσαν τους δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου. Απομονωμένη αυτή από τα γραφεία των κομματικών στελεχών, δεν προσφέρεται ούτε για εκτιμήσεις με βάση κινητικότητα, με βάση την παρατήρηση εκφράσεων σε πρόσωπα, με βάση κάποια φράση που μπορεί τυχαία να ακουστεί. Ελάχιστοι άνθρωποι του κόμματος περνάνε από εκεί. Περίπου στις 6.30 μ.μ. άρχισαν να φθάνουν στην αίθουσα Τύπου, στα τηλέφωνα των δημοσιογράφων, οι πρώτες φήμες για τα αποτελέσματα των exit polls. Οι φήμες ήθελαν το ΚΚΕ να ενισχύεται σημαντικά, να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 8%, ίσως και μεγαλύτερο. Μήπως τώρα θα υπάρξει κάποια αντίδραση, έστω και ανεπίσημη, μήπως περάσει κάποιος να πει κάτι; Μάταιη ελπίδα. Ακόμη και οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί για να φροντίζουν τεχνικά θέματα δεν έδειχναν καν περιέργεια να μάθουν τι λένε οι πρώτες φήμες.

«Εντάξει, είναι θέμα χρόνου», ανέφερε κάποιος συνάδελφος, «σε λίγο θα ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα των exit polls και τότε κάποια αντίδραση θα έχουμε». «Μπα, μην περιμένετε. Αν δεν υπάρξουν επίσημα, συγκεντρωτικά αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν πρόκειται να γίνει δήλωση», απάντησε κάποιος άλλος. Αυτός έμελλε να δικαιωθεί. Λίγο αργότερα, στις 7.00 μ.μ., από τηλεοράσεως ανακοινώνονται επισήμως τα αποτελέσματα των exit polls. Καμιά αντίδραση. Ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα. Μια διερεύνηση του τι να περιμένουμε, δίνει την απάντηση και τέλος στα όποια σενάρια. «Δεν πρόκειται να υπάρξει τοποθέτηση πάνω στα αποτελέσματα των exit polls. Δήλωση θα γίνει επί των επισήμων αποτελεσμάτων, να υπολογίζετε μετά τις 10.00 μ.μ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή