Αλλάζει η ανθρωπογεωγραφία στα έδρανα της αντιπολίτευσης

Αλλάζει η ανθρωπογεωγραφία στα έδρανα της αντιπολίτευσης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκλογή νέων προσώπων αλλά και η αποτυχία άλλοτε προβεβλημένων στελεχών χαρακτηρίζουν τη σύνθεση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Νέα πρόσωπα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι μεταξύ άλλων ο γιος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, Γιώργος, ο οποίος εξελέγη στην Κοζάνη, αλλά και ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Κώστας Καρτάλης, που εξελέγη στη Μαγνησία.

Πολύ καλές επιδόσεις πέτυχαν στη Β΄ Αθηνών τόσο ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, που έρχεται δεύτερος σε σταυρούς, όσο και ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που έρχεται τρίτος στην πρώτη του παρουσία στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Στην Κορινθία εκλέγεται εξάλλου ο κ. Π. Μπεγλίτης, εκπρόσωπος Τύπου επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη Β΄ Αθηνών την πρωτιά καταλαμβάνει ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 100.000 ψήφων. Εντύπωση προκαλεί επίσης η αποτυχία της κ. Βάσως Παπανδρέου να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις, καθώς είναι μόλις ένατη, με άλλα δύο παραδοσιακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ακολουθούν -τους κ. Αλέκο Παπαδόπουλο και Κώστα Γείτονα.

Εκτός Βουλής φαίνεται να μένει ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, όπως και οι κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Γιώργος Ανωμερίτης, Στέφανος Τζουμάκας, Νίκος Μπίστης.

Στην Α΄ Αθηνών, έκπληξη ήταν η αποτυχία του συνεργάτη του κ. Γιώργου Παπανδρέου, Θανάση Τσούρα, να εκλεγεί. Στην Ηλεία δεν εξελέγη ο πρώην υφυπουργός κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Αλλες «ηχηρές» αποτυχίες για το ΠΑΣΟΚ είναι η μη εκλογή του παλαιού βουλευτή και υπουργού κ. Θεόδωρου Κολιοπάνου στην Αρτα και η απώλεια έδρας από τον επίσης παλαιό βουλευτή κ. Ηλία Παπαηλία στην περιφέρεια Αττικής.

Δεν εκλέγεται στην Καβάλα ο κ. Γιάννης Τσαλίδης, ενώ απέτυχε στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, όπως απέτυχαν και οι κ. Δημήτρης Πιπεριάς στην Εύβοια και Ανδρέας Μακρυπίδης στην Αιτωλοακαρνανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή