Απέτυχε να εκλεγεί ο Τσοχατζόπουλος

Απέτυχε να εκλεγεί ο Τσοχατζόπουλος

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο κοινοβουλευτικός -και ενδεχομένως και ο πολιτικός- κύκλος του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου δείχνει να κλείνει μετά το άνοιγμα της κάλπης. Το ιστορικό ηγετικό στέλεχος, η «σημαία» του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, ο πάλαι ποτέ αδιαμφισβήτητος «Θεσσαλονικάρχης», μένει για πρώτη φορά μετά το 1977 εκτός Κοινοβουλίου. Εως χθες το απόγευμα η καταμέτρηση των ψήφων τον έφερε πολύ πίσω από τις πέντε εκλόγιμες για το ΠΑΣΟΚ θέσεις στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Κεραυνός εν αιθρία; Οχι, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη και στην εσωκομματική «επικράτεια». Το άστρο του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου είχε αρχίσει να τρεμοσβήνει από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, όταν εξελέγη με σχετική δυσκολία και έκτοτε ετέθη σε μία ιδιότυπη κομματική και κοινοβουλευτική απομόνωση από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος πλήρωσε το γενικότερο, εις βάρος του κόμματός του, κλίμα, αλλά και την ταύτισή του με το «παλιό» ΠΑΣΟΚ. Στενοί συνεργάτες του απέδιδαν την κάθετη πτώση στην πλήρη διάλυση του παλαιότερα πανίσχυρου μηχανισμού του, που στις καλές για τον κ.Τσοχατζόπουλοι εποχές «έλυνε και έδενε» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στον πόλεμο που δέχθηκε από στελέχη και βουλευτές που ευεργέτησε στο παρελθόν.

«Βοήθησε όλους τους άλλους εκτός απο τον εαυτό του και στο τέλος του έκοψαν και τα δάχτυλα», έλεγε ένας εξ αυτών. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επισημάνει ότι ένα μέρος της φθοράς του προκλήθηκε από τον «άκομψο τρόπο που χειρίστηκε προσωπικά του θέματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή