Ασύμμετρη επίδοση από Β. Πολύδωρα

Ασύμμετρη επίδοση από Β. Πολύδωρα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Βύρων Πολύδωρας, ως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, βρέθηκε πολλές φορές στη «δίνη του κυκλώνα». Αμφιλεγόμενες δηλώσεις του ιδίου, ενέργειες αστυνομικών, οι καταστροφικές πυρκαγιές τον έφεραν συχνά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, συνήθως ως αρνητικό πρωταγωνιστή. Στις προχθεσινές εκλογές ο κ. Πολύδωρας απώλεσε σημαντικό μέρος της δύναμης που είχε λάβει στις εκλογές του 2004. Εκλέγεται 13ος σε σύνολο 17 βουλευτών της Ν.Δ. στη Β΄ Αθηνών.

Ο κ. Πολύδωρας αναφέρει συχνά σε συνομιλίες του ότι δεν κάνει προεκλογική εκστρατεία οργανωμένη. «Δεν διατηρώ καν πολιτικό γραφείο», έλεγε πριν από μερικούς μήνες για να απαντήσει σε εκείνους που έβλεπαν σταυροθηρική σκοπιμότητα πίσω από τις καλές του σχέσεις με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Απέδιδε την επιτυχία του στις εκλογές στην αγάπη του κόσμου.

Εκτιμάται ότι μια δήλωση που έκανε αμέσως μετά τις εκλογές του 2004 για «Πασόκους που πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση», του κόστισε εξαρχής συμμετοχή στην κυβέρνηση, στην οποία εισήλθε το 2006. Τελευταίος του αντίπαλος ήταν ο «στρατηγός άνεμος», τον οποίον επικαλέστηκε στις πυρκαγιές. Ο κ. Πολύδωρας ακολούθησε μοναχικό δρόμο. Εκανε τις επιλογές του ως υπουργός, στελεχώνοντας τις υπηρεσίες αρμοδιότητάς του όπως ο ίδιος ήθελε. Υπερασπίστηκε τις επιλογές αυτές ακόμα και όταν όλα έδειχναν ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν σωστά. Η κάλπη τού έστειλε ένα μήνυμα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή