Τα στελέχη παίρνουν θέση ενόψει της εκλογής

Τα στελέχη παίρνουν θέση ενόψει της εκλογής

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πανσπερμία δηλώσεων την οποία σε κάποιες περιπτώσεις ήταν δύσκολο κανείς να αποκρυπτογραφήσει ακολούθησε τη βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ από νωρίς χθες το πρωί.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει και εκείνη την ηγεσία -πλην του κ. Βενιζέλου- άφηνε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας η κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Το πρωί στη Χαρ. Τρικούπη είπε ότι «δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ματς Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού» η ανάδειξη νέου προέδρου, ενώ πιο σαφής έγινε αργότερα σε συνέντευξή της λέγοντας ότι «πρέπει να αλλάξουμε ηγεσία».

«Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια ανασυγκρότησης που ξεκίνησε. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα», είπε από την πλευρά του και ο κ. Δημ. Ρέππας που πάντως νωρίτερα είχε δηλώσει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του κ. Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης προχώρησε σε μια θεσμική παρέμβαση: «Καλώ» είπε τον κ. Παπανδρέου να συγκαλέσει άμεσα το Πολιτικό Συμβούλιο» και προτείνει παράλληλα η «εκλογή του προέδρου να γίνει υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του κ. Κώστα Σημίτη και όσων διετέλεσαν ως τώρα γραμματείς του Κινήματος». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της κ. Βάσως Παπανδρέου η οποία τόνισε επιπλέον ότι «είναι απόλυτη ανάγκη να συμφωνήσουμε, όχι μόνο στα πρόσωπα, αλλά κυρίως τους πολιτικούς όρους για τη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ» και τάχθηκε υπέρ «των γρήγορων αλλά ουσιαστικών δημοκρατικών διαδικασιών που εγγυώνται την ενότητα της παράταξης».

Την ανάγκη να προηγηθεί της ψηφοφορίας για το νέο πρόεδρο ένα Συνέδριο θέσεων, προκειμένου «ο καθένας να παρουσιάσει τις προτάσεις του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ» εισηγήθηκε από την πλευρά του κ. Π. Ευθυμίου, ο οποίος μάλιστα εξετίμησε ότι σε άλλη περίπτωση «η εκλογή θα θυμίζει καλλιστεία».

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να δοθεί στο πρόσωπό του μια καθαρή επιβεβαίωση για να προχωρήσει στις αναγκαίες και βαθιές μεταβολές και σε αυτήν την κατεύθυνση τα στελέχη οφείλουν να τον στηρίξουν», δήλωσε ο κ. Χάρης Καστανίδης που ήταν από του πρώτους που «εξετέθησαν» υπέρ της παραμονής του κ. Παπανδρέου στην ηγεσία, ενώ λίγο αργότερα και η πρώην γραμματέας κ. Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου επιβεβαίωνε ότι «στέκεται πάντα δίπλα στο Γ. Παπανδρέου».

Σε συνεντεύξεις τους τέλος ο μεν κ. Φιλ. Πετσάλνικος είχε επικρίνει τον κ. Βενιζέλο λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να βάζουμε το εγώ πάνω από το εμείς» ενώ αντιθέτως ο μη εκλεγείς κ. Ν. Μπίστης εξέφρασε την ελπίδα του «ο κ. Βενιζέλος να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών». Σε δηλώσεις μέσω των οποίων άφηνε να εννοηθεί ότι προκρίνει τη λύση Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προέβη και ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή