Δήλωση με σαφείς αιχμές εναντίον του Κ. Σημίτη

Δήλωση με σαφείς αιχμές εναντίον του Κ. Σημίτη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρό μήνυμα σε όσους, όπως υπογράμμισε, «επιχειρούν να υπαγορεύσουν πολιτικές και πρόσωπα ερήμην του πολιτών» έστειλε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου, αντιδρώντας έτσι εντονότατα σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που τον «παρότρυναν» να παραιτηθεί, εμφανίζοντας τον κ. Ευ. Βενιζέλο ως «ιδανικό» διάδοχό του, επικαλούμενα και δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης. «Το ΠΑΣΟΚ δεν χειραγωγείται» τόνισε. «Ο ελληνικός λαός, και κανείς άλλος, θα αποφασίσει ποιος κυβερνά τον τόπο και είμαι βέβαιος ότι όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες και τα στελέχη θα περιφρουρήσουμε την πολιτική αυτονομία, τους θεσμούς και την αξιοπρέπειά μας», προσέθεσε. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκε ακόμη και τον Ανδρέα Παπανδρέου που θεμελίωσε, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ «ως παράταξη δημοκρατική και αυτόνομη».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου άφησε σαφείς αιχμές και κατά του κ. Κ. Σημίτη, για τον οποίον ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος είχε προτείνει να είναι ο εγγυητής των διαδικασιών εκλογής. «Εγγυητής της διαδικασίας είναι τα συντεταγμένα όργανα και ο ίδιος ο πρόεδρος. Δεν χρειάζονται άλλοι εγγυητές», τόνισε. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε αποφασισμένος «να ακουστούν και να ειπωθούν όλα» για τα αίτια της ήττας του ΠΑΣΟΚ, επιφυλασσόμενος έτσι να μιλήσει για πρώτη φορά και για εκείνους που εκτιμά πως ενδεχομένως και να τον υπονόμευσαν.

Νωρίτερα, αρκετά στελέχη, από τον κ. Πετσάλνικο και τον κ. Παπαϊωάννου μέχρι τον κ. Τζουμάκα, είχαν ήδη σπεύσει να καταγγείλουν, εμμέσως ή ευθέως, «εξωθεσμικές πιέσεις που επιχειρούν να ελέγξουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα, ο κ. Τζουμάκας μίλησε «για πολιτικό σχέδιο συγκεκριμένων συμφερόντων» και «ένα παρασιτικό κεφάλαιο με επιχειρηματίες που θέλουν να ελέγξουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ο πρώην υπουργός κ. Γ. Καψής είπε: «Ενα δεν πρόκειται να συμβεί. Να καταληφθεί το Κίνημα με ρεσάλτο από εξωθεσμικούς και άλλους παράγοντες».

Σημειώνεται ότι στο «πλευρό» του κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, στέκονται ήδη πολλοί βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους είναι οι κ. Ρέππας, Παπουτσής, Καστανίδης, Σηφουνάκης, Χυτήρης, Μπεγλίτης, Παπακωνσταντίνου, Πετσάλνικος, Παπαχρήστος, Ρόβλιας, Σαχινίδης, Κατσιφάρας, Μωραΐτης, Σηφουνάκη-Μπερλεμπε, Ξενογιαννακοπούλου και Καρχιμάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή